Pasta kanapkowa z tuńczyka i ricotty
Lubicie pasty kanapkowe? Ja uwielbiam. Mam kilka sprawdzonych przepisów, które wzbogacają nie tylko moje śniadaniowe kanapki, ale są też świetnym pomysłem na imprezowe przekąski. Wystarczy przekroić na pół kilka ziarnistych kromek, pyszna pasta z tuńczyka i ricotty, kilka listków dla ozdoby i już można podawać 😉 Smacznego 🙂
- 130 g tuńczyka w sosie własnym (waga po odsączeniu)
- 2 czubate łyżki ricotty
- 1 łyżka posiekanego szczypiorku
- sól i pieprz do smaku
- 1 pełna łyżeczka musztardy – w wersji delikatnej: stołowa, jeśli chcecie mocniejszą w smaku pastę dodajcie ostrą musztardę lub inną ulubioną
Przygotowanie:
Do miseczki przekładamy tuńczyka, posiekany szczypiorek, ser ricotta, musztardę i doprawiamy całość do smaku.
Łączymy składniki widelcem, próbujemy i opcjonalnie doprawiamy. Pasta gotowa.
Teraz wystarczy nałożyć ją na ziarniste kromeczki i… Można jeść ze smakiem 🙂
Smacznego