Pasta kanapkowa z papryką i ogórkiem Czasem szybkie i proste rozwiązania są najlepsze. Uwielbiam pasty kanapkowe. Kilka składników, chwila przygotowań i można odmienić każde śniadanie. Mój tata często robił różne pasty kanapkowe od serowej aż po rybne. Ja dziś polecam wam szybki przepis na pastę kanapkową z papryką i ogórkiem. Prosta i smaczna.
Taką pastę kanapkową śmiało można zabrać ze sobą do pracy. Tu warto wyposażyć się w miseczki z pokrywką. Ja mam zestaw 4 misek z pokrywką Mintra. Uwielbiam je. Są idealne do sałatek i przekąsek. Można je nawet podgrzewać w mikrofalówce, przechowywać jedzenie w lodówce, mrozić, zabierać ze sobą na wycieczki (to u nas norma), do pracy. A później wystarczy je umyć ręcznie lub w zmywarce. I co równie ważne – miseczki wykonane są z materiału wolnego od BPA. I te kolory 😀 Polecam 😀
Składniki:
- 3 jajka
- 1 mała czerwona papryka
- 2 małe ogóreczki korniszone
- 1 łyżka majonezu
- 1 łyżka naturalnego jogurtu
- 1 łyżka posiekanego szczypiorku
- sól i pieprz do smaku
Przygotowanie:
Ogórki i paprykę drobno kroimy i przekładamy do miseczki. Dodajemy pokrojone w kosteczkę jajka, szczypiorek (zostawiamy trochę do dekoracji), majonez i jogurt. Całość doprawiamy solą i pieprzem do smaku, mieszamy i próbujemy.
Pastę można podać od razu lub przechowywać w lodówce w zamkniętej miseczce. Można ją też zabrać ze sobą do pracy.
Smacznego