Mrożona kawa zbożowa – idealna na upalne dni
Dziś mam dla Was coś pysznego na upalne, letnie dni. Pyszna mrożona czekoladowo-orzechowa kawa zbożowa. Uwielbiam takie napoje 🙂 Taka mrożona kawa doskonale chłodzi i smakuje. Jej przygotowanie jest bardzo proste i zajmie Wam dosłownie kilka chwil. Polecam, spróbujcie.
- 300 g napoju migdałowego lub owsianego
- 2 czubate łyżeczki kawy zbożowej np. Inka
- kilka kostek lodu
- 1 czubata łyżeczka kremu czekoladowo-orzechowego np. takiego jak ProteinoweLove
Propozycja podania:
- bita śmietana, sos czekoladowy i listki świeżej mięty
Przygotowanie:
Do blendera wsypujemy kawę, wlewamy napój (zimny) i dodajemy łyżeczkę kremu. Miksujemy składniki.
Do słoiczka wsypujemy kostki lodu (u mnie do 1/3 wysokości), wlewamy naszą kawę. Wierzch dekorujemy bitą śmietaną, polewamy sosem czekoladowym i dekorujemy listkami świeżej mięty.
Podajemy od razu.
Smacznego