Mrożona kawa zbożowa

Kawa mrożona

Mrożona kawa zbożowa – idealna na upalne dni

Dziś mam dla Was coś pysznego na upalne, letnie dni. Pyszna mrożona czekoladowo-orzechowa kawa zbożowa. Uwielbiam takie napoje 🙂 Taka mrożona kawa doskonale chłodzi i smakuje. Jej przygotowanie jest bardzo proste i zajmie Wam dosłownie kilka chwil. Polecam, spróbujcie.



Składniki:

  • 300 g napoju migdałowego lub owsianego
  • 2 czubate łyżeczki kawy zbożowej np. Inka
  • kilka kostek lodu
  • 1 czubata łyżeczka kremu czekoladowo-orzechowego np. takiego jak ProteinoweLove

Propozycja podania:

  • bita śmietana, sos czekoladowy i listki świeżej mięty

Przygotowanie:

Do blendera wsypujemy kawę, wlewamy napój (zimny) i dodajemy łyżeczkę kremu. Miksujemy składniki.

Do słoiczka wsypujemy kostki lodu (u mnie do 1/3 wysokości), wlewamy naszą kawę. Wierzch dekorujemy bitą śmietaną, polewamy sosem czekoladowym i dekorujemy listkami świeżej mięty.

Podajemy od razu.

Smacznego

Print Friendly, PDF & Email

Dodaj komentarz