Makaron ze szpinakiem, pieczarkami i serem sałatkowym
Dziś mam dla Was pomysł na szybki obiad. Makaron ze szpinakiem, pieczarkami i serem sałatkowym. Pysznie, prosto i sycąco. Tak przygotowany makaron możecie też śmiało zabrać ze sobą np. do pracy.
Polecam ?
- 200-250 g pełnoziarnistego makaronu penne
- 3 duże pieczarki
- 2 duże garście świeżych liści szpinaku
- 3 łyżki oliwy z oliwek
- 1/4 czerwonej papryki
- około 100 g sera sałatkowego
- do smaku: szczypta granulowanego czosnku, sól i pieprz
*dobrej jakości przyprawy znajdziecie w ofercie Skworcu
Przygotowanie:
Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. W tym czasie przygotowujemy resztę składników.
Pieczarki kroimy i smażymy chwilę na 2 łyżkach oliwy doprawiając je pod koniec pieprzem i solą.
Następnie dodajemy kolejną łyżkę oliwy, wrzucamy nasz szpinak, pokrojoną w kostkę paprykę i doprawiamy całość granulowanym czosnkiem. Mieszamy, chwilę smażymy.
Dodajemy nasz ugotowany makaron, całość mieszamy. Dodajemy pokruszony ser sałatkowy, wszystko znów mieszamy i od razu podajemy.
Smacznego
*wpis we współpracy