Dziś zapraszam Was na pyszny i szybki w przygotowaniu kokosowy a la pudding ryżowy. Idealny na syte śniadanie lub deser. Osobiście bardzo często sięgam po taką kokosowo-ryżową miseczkę, w szczególności w takie chłodne dni jak dziś. Doskonale syci i dodaje energii na resztę dnia. I co najważniejsze… nie można skończyć na jednej łyżeczce. Pysznie i szybko. Czasem naprawdę nie trzeba nic więcej 😉
Składniki:
- 1 szklanka mleka
- około 7 łyżek płatków ryżowych Dana
- 5 łyżeczek manny kokosowej
- 2 łyżeczki cukru kokosowego Dana
- 4 wiśnie suszone kandyzowane Amarena Dana
- pokruszone płatki migdałów
- sos wiśniowy
Przygotowanie:
W garnuszku podgrzewamy mleko z cukrem kokosowym i kokosową manną, mieszamy. Kolejno dodajemy płatki kokosowe (ich ilość zależy od indywidualnych upodobań, jeśli wolicie mniej gęste puddingi dodajcie mniej płatków), mieszamy i gotujemy chwilę na małym ogniu do napęcznienia płatków. Zestawiamy garnuszek z ognia, pudding przy stygnięciu bardziej zgęstnieje.
Jeszcze ciepły kokosowy pudding wykładamy do miseczki, wierzch zdobimy wiśniami kandyzowanymi, pokruszonymi płatkami migdałowymi i odrobiną sosu wiśniowego.
Smacznego
Wygląda świetnie i jestem pewna, że smakuje tak jak wygląda 🙂 Pycha 🙂
Dziękuję i polecam 🙂