Kokosowy a la pudding ryżowy

Kokosowy a la pudding ryżowy (1)Dziś zapraszam Was na pyszny i szybki w przygotowaniu kokosowy a la pudding ryżowy. Idealny na syte śniadanie lub deser. Osobiście bardzo często sięgam po taką kokosowo-ryżową miseczkę, w szczególności w takie chłodne dni jak dziś. Doskonale syci i dodaje energii na resztę dnia. I co najważniejsze… nie można skończyć na jednej łyżeczce. Pysznie i szybko. Czasem naprawdę nie trzeba nic więcej 😉

Kokosowy a la pudding ryżowy (3)Kokosowy a la pudding ryżowyKokosowy a la pudding ryżowy (2)

Składniki:

Przygotowanie:

W garnuszku podgrzewamy mleko z cukrem kokosowym i kokosową manną, mieszamy. Kolejno dodajemy płatki kokosowe (ich ilość zależy od indywidualnych upodobań, jeśli wolicie mniej gęste puddingi dodajcie mniej płatków), mieszamy i gotujemy chwilę na małym ogniu do napęcznienia płatków. Zestawiamy garnuszek z ognia, pudding przy stygnięciu bardziej zgęstnieje.

Jeszcze ciepły kokosowy pudding wykładamy do miseczki, wierzch zdobimy wiśniami kandyzowanymi, pokruszonymi płatkami migdałowymi i odrobiną sosu wiśniowego.

Smacznego

Kokosowy a la pudding ryżowy (4)

 

Print Friendly, PDF & Email

2 comments

Skomentuj Ania Anuluj pisanie odpowiedzi