Imprezowe roladki z tuńczykiem, szpinakiem i twarożkiem

Imprezowe roladki

Imprezowe roladki z tuńczykiem, szpinakiem i twarożkiem

Dziś kolejny pomysł na pyszne imprezowe roladki. Tym razem wersja z tuńczykiem, szpinakiem i twarożkiem. Takie roladki to idealny pomysł na sylwestrową imprezę 😉 Przygotujecie je w kilka chwil. Znikają równie ekspresowo ze stołu 😉

Imprezowe roladki z tuńczykiem, szpinakiem i twarożkiem

Składniki:

  • 2 tradycyjne tortille + 1 mała
  • 2 puszki tuńczyka w sosie własnym lub oleju (2×170 g)
  • 2-3 garście świeżego szpinaku
  • 6 łyżek kukurydzy
  • 3-4 pełne łyżki kanapkowego twarożku – u mnie Twarożek kanapkowy z grillowanym bakłażanem Wieluń Mój Ulubiony (świetnie wzbogaca smak)
  • 4 płaskie łyżki majonezu
  • sól i świeżo mielony pieprz do smaku

Przygotowanie:

Do miski przekładamy odsączonego tuńczyka, dodajemy kukurydzę, majonez i całość doprawiamy pieprzem i solą. Mieszamy. Próbujemy, farsz nie ma być mdły (ja zawsze dodaje więcej pieprzu).

Tortille smarujemy twarożkiem. Posypujemy szpinakiem i wykładamy nasz „farsz” z miseczki.

Każdą tortillę ostrożnie zwijamy w rulon. Odkładamy na kilka minut i kroimy ostrym nożem na roladki. Rada: Jeśli chcecie w każdą roladkę można wbić ozdobną wykałaczkę 😉

Smacznego



Post we współpracy reklamowej Wieluń Mój Ulubiony

Print Friendly, PDF & Email

6 comments

Dodaj komentarz