Imprezowe roladki z tuńczykiem, szpinakiem i twarożkiem
Dziś kolejny pomysł na pyszne imprezowe roladki. Tym razem wersja z tuńczykiem, szpinakiem i twarożkiem. Takie roladki to idealny pomysł na sylwestrową imprezę 😉 Przygotujecie je w kilka chwil. Znikają równie ekspresowo ze stołu 😉
- 2 tradycyjne tortille + 1 mała
- 2 puszki tuńczyka w sosie własnym lub oleju (2×170 g)
- 2-3 garście świeżego szpinaku
- 6 łyżek kukurydzy
- 3-4 pełne łyżki kanapkowego twarożku – u mnie Twarożek kanapkowy z grillowanym bakłażanem Wieluń Mój Ulubiony (świetnie wzbogaca smak)
- 4 płaskie łyżki majonezu
- sól i świeżo mielony pieprz do smaku
Przygotowanie:
Do miski przekładamy odsączonego tuńczyka, dodajemy kukurydzę, majonez i całość doprawiamy pieprzem i solą. Mieszamy. Próbujemy, farsz nie ma być mdły (ja zawsze dodaje więcej pieprzu).
Tortille smarujemy twarożkiem. Posypujemy szpinakiem i wykładamy nasz „farsz” z miseczki.
Każdą tortillę ostrożnie zwijamy w rulon. Odkładamy na kilka minut i kroimy ostrym nożem na roladki. Rada: Jeśli chcecie w każdą roladkę można wbić ozdobną wykałaczkę 😉
Smacznego
Muszę takie zrobić
Polecam 🙂
Świetne!
Polecam 🙂
Lubię takie przepisy Szybkie proste To są najlepsze przekąski sylwestrowe
To prawda 😉 W prostocie siła 🙂