Imprezowe roladki z tortilli w dwóch wersjach – z pieczarkami i serkiem, z żółtym serem i ogóreczkami
Dziś mam dla Was pomysł na pyszne imprezowe roladki. Możecie je śmiało podać na spotkaniach ze znajomymi lub imprezie sylwestrowej. Oczywiście ilość tortilli i innych składników dostosujcie do własnych potrzeb.
Przygotowanie:
- 2 placki tortilli
- 150 g kremowego serka kanapkowego
- 3 większe brązowe pieczarki
- 6 mini ogóreczków korniszonych
- około łyżki majonezu
- 2 plasterki żółtego sera – u mnie Gouda
- mała garść miksu sałat
- do smaku: sól, pieprz, granulowany czosnek
- około 1 czubatej łyżeczki masła
Przygotowanie:
Pieczarki kroimy w kostkę i smażymy na maśle, pod koniec doprawiając solą i pieprzem.
Serek kanapkowy przekładamy do miseczki, dodajemy pieczarki i pokrojone w plasterki ogóreczki. Wszystko mieszamy.
Naszym „farszem” smarujemy placek tortilli. Zawijamy w rulon. Schładzamy chwilę w lodówce i kroimy na roladki.
W drugiej wersji wystarczy posmarować placek tortilli majonezem, doprawić solą, pieprzem i szczyptą granulowanego czosnku. Całość posypujemy małą garścią ulubionej mieszanki sałat. Na środek układamy 2
plasterki żółtego sera a od brzegu 3 ogóreczki (jeden obok drugiego). Zwijamy wszystko w rulon. Kroimy ostrym nożem na roladki.
Smacznego