Imprezowe roladki z tortilli w dwóch wersjach – z pieczarkami i serkiem, z żółtym serem i ogóreczkami

Imprezowe roladki z tortilli w dwóch wersjach – z pieczarkami i serkiem, z żółtym serem i ogóreczkami

Dziś mam dla Was pomysł na pyszne imprezowe roladki. Możecie je śmiało podać na spotkaniach ze znajomymi lub imprezie sylwestrowej. Oczywiście ilość tortilli i innych składników dostosujcie do własnych potrzeb.

Przygotowanie:

  • 2 placki tortilli
  • 150 g kremowego serka kanapkowego
  • 3 większe brązowe pieczarki
  • 6 mini ogóreczków korniszonych
  • około łyżki majonezu
  • 2 plasterki żółtego sera – u mnie Gouda
  • mała garść miksu sałat
  • do smaku: sól, pieprz, granulowany czosnek
  • około 1 czubatej łyżeczki masła

Przygotowanie:

Pieczarki kroimy w kostkę i smażymy na maśle, pod koniec doprawiając solą i pieprzem.

Serek kanapkowy przekładamy do miseczki, dodajemy pieczarki i pokrojone w plasterki ogóreczki. Wszystko mieszamy.

Naszym „farszem” smarujemy placek tortilli. Zawijamy w rulon. Schładzamy chwilę w lodówce i kroimy na roladki.

W drugiej wersji wystarczy posmarować placek tortilli majonezem, doprawić solą, pieprzem i szczyptą granulowanego czosnku. Całość posypujemy małą garścią ulubionej mieszanki sałat. Na środek układamy 2
plasterki żółtego sera a od brzegu 3 ogóreczki (jeden obok drugiego). Zwijamy wszystko w rulon. Kroimy ostrym nożem na roladki.

Smacznego

Print Friendly, PDF & Email

Dodaj komentarz