Imprezowa przekąska z kozim serem i jajkami
Lubicie szybkie i proste przepisy? Jeśli tak, to dzisiejsza propozycja na pewno wam się spodoba. Imprezowa przekąska z kozim serem i jajkami. Pyszna i bardzo prosta w przygotowaniu. Można śmiało ją przygotować na domówkę czy spotkanie ze znajomymi. Sprawdzi się też na sytą kolację lub prosty obiad. Czasem nie trzeba wiele, by zrobić coś pysznego. Zgodzicie się?
Składniki:
- pół świeżego spodu do pizzy (kupicie np. w Biedronce)
- 2 jajka
- 4 lekko czubate łyżeczki sosu pomidorowego (u mnie wersja z warzywami)
- około 100 g sera sałatkowego z mleka koziego
- 2-3 małe pomidorki
- listki świeżej bazylii
- pieprz do smaku
Przygotowanie:
Piekarnik rozgrzewamy do 220 st (grzanie góra-dół, bez termoobiegu).
Nasz spod układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Zawijamy brzegi, dociskamy je widelcem tworząc wzorek. Środek smarujemy sosem pomidorowym. Następnie posypujemy całość pokruszonym w dłoniach kozim serem i wbijamy dwa jajka. Wszystko doprawiamy po wierzchu świeżo mielonym pieprzem.
Blaszkę wykładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy około 12-14 minut.
Podajemy z pokrojonymi pomidorkami i listkami świeżej bazylii. Kroimy ostrym nożem.
Smacznego