Imprezowa przekąska z kozim serem i jajkami

Imprezowa przekąska z kozim serem i jajkami

Lubicie szybkie i proste przepisy? Jeśli tak, to dzisiejsza propozycja na pewno wam się spodoba. Imprezowa przekąska z kozim serem i jajkami. Pyszna i bardzo prosta w przygotowaniu. Można śmiało ją przygotować na domówkę czy spotkanie ze znajomymi. Sprawdzi się też na sytą kolację lub prosty obiad. Czasem nie trzeba wiele, by zrobić coś pysznego. Zgodzicie się?

Przekąska z ciasta na pizze

Składniki:

  • pół świeżego spodu do pizzy (kupicie np. w Biedronce)
  • 2 jajka
  • 4 lekko czubate łyżeczki sosu pomidorowego (u mnie wersja z warzywami)
  • około 100 g sera sałatkowego z mleka koziego
  • 2-3 małe pomidorki
  • listki świeżej bazylii
  • pieprz do smaku

Przygotowanie:

Piekarnik rozgrzewamy do 220 st (grzanie góra-dół, bez termoobiegu). 
 
Nasz spod układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Zawijamy brzegi, dociskamy je widelcem tworząc wzorek. Środek smarujemy sosem pomidorowym. Następnie posypujemy całość pokruszonym w dłoniach kozim serem i wbijamy dwa jajka. Wszystko doprawiamy po wierzchu świeżo mielonym pieprzem. 
 
 
Blaszkę wykładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy około 12-14 minut. 
 
Podajemy z pokrojonymi pomidorkami i listkami świeżej bazylii. Kroimy ostrym nożem.
 
Smacznego
Print Friendly, PDF & Email

Dodaj komentarz