Grillowane sznycle z kurczaka w miodowo-musztardowej marynacie

Grillowane sznycle z kurczaka w miodowo-musztardowej marynacie Sezon grillowy w pełni. Dziś zapraszam Was na pyszne grillowane sznycle z kurczaka w miodowo-musztardowej marynacie. Idealne na obiad. Możemy je przygotować zarówno na tradycyjnym grillu, jak i na patelni grillowej. Takie sznycle rewelacyjnie smakują w towarzystwie lekkich sałatek. Mój mąż lubi je też jeść na kanapce 😉 Spróbujcie. Prosto, szybko i pysznie. 

Składniki:

  • 5 sznycli z fileta z piersi z kurczaka (około 250 g, miałam gotowe cienkie sznycle)

Na marynatę:

  • 2 łyżki musztardy stołowej
  • 2 łyżki miodu wielokwiatowego nektarowego Huzar (idealny na grilla)
  • 4 łyżki oleju
  • 1 płaska łyżeczka soli
  • 1/4 łyżeczki czarnego mielonego pieprzu
  • 2 łyżeczki słodkiej czerwonej papryki
  • 1 łyżeczka granulowanego czosnku

Przygotowanie:

W misce mieszamy wszystkie składniki na marynatę.

Cienkie sznycle wkładamy do miski i dokładnie mieszamy (ja robię to ręcznie) składniki, tak by marynata pokryła każdy kawałek mięsa.

Miskę z mięsem wkładamy na minimum 2 godziny do lodówki (najlepiej na noc).

Sznycle grillujemy na patelni grillowej lub grillu z obu stron, co jakiś czas odwracając.

Podajemy same lub z ulubionymi dodatkami.

Smacznego

 

Print Friendly, PDF & Email

Dodaj komentarz