Grillowane sznycle z kurczaka w miodowo-musztardowej marynacie Sezon grillowy w pełni. Dziś zapraszam Was na pyszne grillowane sznycle z kurczaka w miodowo-musztardowej marynacie. Idealne na obiad. Możemy je przygotować zarówno na tradycyjnym grillu, jak i na patelni grillowej. Takie sznycle rewelacyjnie smakują w towarzystwie lekkich sałatek. Mój mąż lubi je też jeść na kanapce 😉 Spróbujcie. Prosto, szybko i pysznie.
Składniki:
- 5 sznycli z fileta z piersi z kurczaka (około 250 g, miałam gotowe cienkie sznycle)
Na marynatę:
- 2 łyżki musztardy stołowej
- 2 łyżki miodu wielokwiatowego nektarowego Huzar (idealny na grilla)
- 4 łyżki oleju
- 1 płaska łyżeczka soli
- 1/4 łyżeczki czarnego mielonego pieprzu
- 2 łyżeczki słodkiej czerwonej papryki
- 1 łyżeczka granulowanego czosnku
Przygotowanie:
W misce mieszamy wszystkie składniki na marynatę.
Cienkie sznycle wkładamy do miski i dokładnie mieszamy (ja robię to ręcznie) składniki, tak by marynata pokryła każdy kawałek mięsa.
Miskę z mięsem wkładamy na minimum 2 godziny do lodówki (najlepiej na noc).
Sznycle grillujemy na patelni grillowej lub grillu z obu stron, co jakiś czas odwracając.
Podajemy same lub z ulubionymi dodatkami.
Smacznego