Spaghetti w kremowym sosie z pieczarkami i filetem z indyka Witajcie moi drodzy 馃槉 Co dzi艣 u Was na obiad? Ja polecam Wam szybkie spaghetti w kremowym sosie z pieczarkami i filetem z indyka 馃槉馃憤 Tak prosto i tak pysznie 馃槏 Kilka prostych sk艂adnik贸w, w tym pyszny filet w臋dzony z indyka od Lipowe Wzg贸rza i kilka minut przygotowa艅. A smak cudowny. Koniecznie spr贸bujcie. Od zawsze powtarzam, 偶e w prostocie si艂a 馃槈
Sk艂adniki:
- gar艣膰 spaghetti (na 2 porcje)
- 100-110 g pieczarek (mia艂am obran膮, krojon膮 pieczark臋)
- 0,5 szklanki 艣mietanki 30%
- 2 艂y偶ki puree z pomidor贸w (mia艂am gotowe w tubce)
- kawa艂ek filetu w臋dzonego z indyka Lipowe Wzg贸rza
- 1 艂y偶ka suszonej cebuli lub 1 ma艂a cebula
- 1 艂y偶ka mas艂a
- s贸l i pieprz do smaku
- do podania: pomidorki koktajlowe, mozzarella wi贸rki i listki 艣wie偶ej bazylii
Przygotowanie:
Makaron gotujemy zgodnie z instrukcj膮 na opakowaniu.
Na ma艣le podsma偶amy pokrojone pieczarki doprawiaj膮c je sol膮 i pieprzem. Pod koniec sma偶enia dodajemy pokrojony w kostk臋 filet w臋dzony z indyka i suszon膮 cebul臋. Uwaga: Je艣li u偶ywamy 艣wie偶ej cebuli nale偶y j膮 wcze艣niej pokroi膰 i zeszkli膰.
W szklance mieszamy 艣mietank臋 z puree z pomidor贸w i wlewamy na nasz膮 patelni臋. Zmniejszamy p艂omie艅, wszystko mieszamy a偶 nasz sos nabierze kremowej, g臋stej postaci.
Do sosu dodajemy ugotowany (odcedzony) makaron i wszystko szybko mieszamy.
Tak przygotowane spaghetti przek艂adamy na talerze (2 porcje). Podajemy od razu z pokrojonymi pomidorkami, odrobin膮 mozzarelli i listkami 艣wie偶ej bazylii.
Smacznego