Spaghetti w kremowym sosie z pieczarkami i filetem z indyka Witajcie moi drodzy ? Co dziś u Was na obiad? Ja polecam Wam szybkie spaghetti w kremowym sosie z pieczarkami i filetem z indyka ?? Tak prosto i tak pysznie ? Kilka prostych składników, w tym pyszny filet wędzony z indyka od Lipowe Wzgórza i kilka minut przygotowań. A smak cudowny. Koniecznie spróbujcie. Od zawsze powtarzam, że w prostocie siła ?
Składniki:
- garść spaghetti (na 2 porcje)
- 100-110 g pieczarek (miałam obraną, krojoną pieczarkę)
- 0,5 szklanki śmietanki 30%
- 2 łyżki puree z pomidorów (miałam gotowe w tubce)
- kawałek filetu wędzonego z indyka Lipowe Wzgórza
- 1 łyżka suszonej cebuli lub 1 mała cebula
- 1 łyżka masła
- sól i pieprz do smaku
- do podania: pomidorki koktajlowe, mozzarella wiórki i listki świeżej bazylii
Przygotowanie:
Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Na maśle podsmażamy pokrojone pieczarki doprawiając je solą i pieprzem. Pod koniec smażenia dodajemy pokrojony w kostkę filet wędzony z indyka i suszoną cebulę. Uwaga: Jeśli używamy świeżej cebuli należy ją wcześniej pokroić i zeszklić.
W szklance mieszamy śmietankę z puree z pomidorów i wlewamy na naszą patelnię. Zmniejszamy płomień, wszystko mieszamy aż nasz sos nabierze kremowej, gęstej postaci.
Do sosu dodajemy ugotowany (odcedzony) makaron i wszystko szybko mieszamy.
Tak przygotowane spaghetti przekładamy na talerze (2 porcje). Podajemy od razu z pokrojonymi pomidorkami, odrobiną mozzarelli i listkami świeżej bazylii.
Smacznego