Frankfurterki smażone z warzywami i serem. Dziś polecam Wam pyszne i szybkie w przygotowaniu danie, które nie tylko wspaniale smakuje, ale również syci. Przygotowanie zajmie Wam dosłownie kilka chwil. Frankfurterki smażone z warzywami i serem możecie podać bez dodatków lub ze świeżym pieczywem. Do przygotowania posiłku wykorzystałam nowość od Duda. Wspomniane frankfurterki możecie również zabrać ze sobą na majowy weekend. Idealnie smakują zarówno z patelni, jak i grilla. Poznajcie również pozostałe nowości Duda:
- kiełbaski pikantne
- kiełbaski bratwurst
- kiełbaski śląskie
- frankfurterki parzone
- kiełbaski wędzone
Szczerze polecam na śniadanie, grilla, obiad, a nawet przyjęcie 🙂
Frankfurterki smażone z warzywami i serem
Składniki:
- 1 opakowanie frankfurterek parzonych Duda
- 2 garście miksu warzyw na patelnię z leśnymi grzybami*
- 1 czubata łyżeczka słodkiej czerwonej papryki
- sól i pieprz do smaku
- olej do smażenia
- posiekana zielona pietruszka
- kawałek żółtego sera
*plastry ziemniaków, marchewka, cebula, leśne grzyby (można użyć wersji z pieczarkami)
Przygotowanie:
Frankfurtki kroimy i podsmażamy przez chwilę na oleju, doprawiając odrobiną soli i świeżo zielonym pieprzem. Następnie dodajemy dwie garści warzyw na patelnię z leśnymi grzybami. Smażymy co jakiś czas mieszając, aż do miękkości warzyw. Pod koniec doprawiamy słodką czerwoną papryką, mieszamy i jeszcze chwilę smażymy. Wyłączamy gaz. Całość posypujemy posiekaną zieloną pietruszką i startym żółtym serem. Ser powinien nam się lekko podtopić pod wpływem ciepła. Podajemy od razu.
Smacznego