Dziś zapraszam Was na pyszne fantazyjne desery z kremem biscuits crunchy. Słodka, przyjemna propozycja idealna na spotkanie z przyjaciółmi. Deser dosłownie rozpływa się w ustach. Do tego proste przybranie, które cieszy oczy. Polecam 🙂 I… życzę smacznego.
Do przygotowania deseru wykorzystałam ciasteczkowy krem Latus, który doskonale nadaje się również do śniadań, przekładania wafli, gofrów, babeczek itd. Jest po prostu pyszny. Polecam!
Składniki: (na 2-3 porcje)
- 250 g mascarpone (z lodówki)
- 3 czubate łyżki kremu ciasteczkowego Latus – można nabyć w Kuchni Świata
- preparowany brązowy ryż – po około 2 łyżki na pocję
- sos wiśniowy do deserów
- chipsy kokosowe
- 2-3 kandyzowane lub świeże wiśnie
- 4-6 listków świeżej mięty
Przygotowanie:
Mascarpone wyciągamy z lodówki, przekładamy do miski. Do serka dodajemy 3 czubate łyżki kremu ciasteczkowego, miksujemy do połączenia składników i próbujemy. Smak ciasteczkowy ma być wyczuwalny, ale nie dominujący (deser nie może być mdły), opcjonalnie dodajemy kremu. Na dno pucharków wsypujemy preparowany brązowy ryż. Zalewamy do około 1 łyżką sosu wiśniowego. Następnie nakładamy nasz krem. Każdy deser posypujemy kokosowymi chipsami, zdobimy kandyzowaną lub świeżą wiśnią i listkami świeżej mięty. Podajemy od razu.
Smacznego
Pyyycha!
😀