Ekspresowa sałatka makaronowa z mieszanką meksykańską. Prosta, pyszna, do przygotowania dosłownie w kilka minut. A to wszystko dzięki wykorzystaniu pszenno-kukurydzianego makaronu bez gotowania. Tak, tak dobrze czytacie. Tego makaronu nie trzeba gotować. Wystarczy go zalać gorącą lub zimną wodą. Do makaronu dodałam kilka prostych składników i już mogliśmy się cieszyć pyszną sałatką. Polecam ją i Wam. Spróbujcie.
Składniki:
- 1 szklanka Pesso. Makaron bez gotowania, pszenno-kukurydziany Wodzisław
- 1 szklanka gorącej wody
- 6 łyżek mieszanki meksykańskiej z puszki
- 2 łyżki majonezu
- 1 łyżka naturalnego jogurtu
- 1 łyżka posiekanego koperku
- sól i pieprz do smaku
Przygotowanie:
1 szklankę makaronu zalewamy 1 szklanką gorącej wody. Mieszamy, odstawiamy pod przykryciem na 2 minuty. Po tym czasie znów mieszamy i odstawiamy do przestudzenia.
Do makaronu dodajemy 6 łyżek mieszanki meksykańskiej z puszki, 2 łyżki majonezu, 1 łyżkę jogurtu naturalnego i posiekany koperek. Całość doprawiamy solą i pieprzem, mieszamy składniki. Próbujemy, opcjonalnie doprawiamy.
Smacznego
Smaczna propozycja.
Dziękuję i polecam 🙂