Deser a la monte

Deser a la monte z serkiem ricotta

Deser a la monte

Dziś mam dla Was prosty, słodki deser a la monte. Mała ilość składników, krótki czas przygotowania. Idealna propozycja, gdy najdzie nas ochota na coś słodkiego lub gdy za chwilę mają nas odwiedzić goście 😉 Prosto, słodko i pysznie. Czasem nie trzeba nic więcej 😉 Zgodzicie się?

Jak zrobić deser a la monte z serkiem ricotta?

Deser a la monte

Składniki:

  • 250 g serka ricotta
  • 1 tabliczka białej czekolady (100 g)
  • 1 pełna łyżka nutelli
  • biszkopty wrocławskie

Przygotowanie:

Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej.

Do miski przekładamy ser ricotta, dodajemy rozpuszczoną czekoladę i wszystko dokładnie mieszamy.

Pół masy przekładamy do innej miseczki, dodajemy nutellę, mieszamy do połączenia.

Na dno szklaneczek / małych pucharków wykładamy biszkopty, potem ciemną masę, a na koniec jasną.

Wierzch posypujemy drobno pokruszonym lub startym na tarce biszkopcikiem.

Deser przechowujemy w lodówce.

Smacznego

Print Friendly, PDF & Email

Dodaj komentarz