Dziś zapraszam Was na bananowe tosty we francuskim stylu (na słodko). Proste w przygotowaniu i co najważniejsze pyszne. Idealnie pasują do filiżanki ulubionej herbaty. Polecam Wam spróbować. Takie tosty na pewno posmakują wszystkim, którzy uwielbiają słodycz bananów. Pysznie i sycąco. A poza tym przyznajcie sami… czyż nie warto czasem zacząć dzień od odrobiny słodyczy 😉 ?
Miłej niedzieli 🙂
Składniki:
- 4 kromki chleba tostowego
- 1/2 banana
- 2 jajka klasy M
- 1 łyżeczka cukru waniliowego z prawdziwą wanilią
- 1 łyżka mleka
- około łyżki masła
- cukier puder – u mnie trzcinowy do nabycia w sklepie Eko-Młociny
Bananowe tosty najlepiej smakują w towarzystwie ulubionej herbaty. Ja polecam Wam herbatę z dodatkiem limonek w syropie do nabycia w Eko-Młociny.
Przygotowanie:
Do miseczki wbijamy jajka, dodajemy mleko i cukier waniliowy z prawdziwą wanilią. Całość dokładnie mieszamy widelce.
Banana obieramy i kroimy na plasterki. Plasterki banana układamy na dwóch kromkach tostowych, każdą przykrywamy drugą kromką tworząc kanapki. Kanapki maczamy z obu stron w jajecznej masie. Smażymy na złoto na maśle, ostrożnie obracamy na drugą stronę.
Bananowe tosty we francuskim stylu (na słodko) oprószamy trzcinowym cukrem pudrem. Podajemy od razu w towarzystwie ulubionej herbaty.
Smacznego