Ryżowa sałatka z papryką i filetami ze śledzia

Ryżowa sałatka z papryką i filetami ze śledziaZapraszam Was na pyszną i szybką sałatkę ryżową z papryką i filetami śledzia. Uwielbiam ryby, dlatego często goszczą na moim stole same lub w postaci sałatek, past itp. Ryby, to cenne źródło wielu witamin i minerałów, które potrzebne są do prawidłowego funkcjonowania naszego organizmu. Przyznam Wam szczerze, że mogłabym je jeść codziennie.  Dlatego tak bardzo ucieszyła mnie współpraca z firmą Graal. Ich produkty znam i cenię od lat. Jeśli też lubicie ryby, to zachęcam Was do przygotowania sobie takiej właśnie ryżowo-rybnej sałatki.

Ryżowa sałatka z papryką i filetami ze śledzia 3Ryżowa sałatka z papryką i filetami ze śledzia

Ryżowa sałatka z papryką i filetami ze śledzia 2

Ryżowa sałatka z papryką i filetami ze śledzia
Write a review
Print
0 calories
0 g
0 g
0 g
0 g
0 g
0 g
0 g
0 g
0 g
0 g
Nutrition Facts
Serving Size
0g
Amount Per Serving
Calories 0
Calories from Fat 0
% Daily Value *
Total Fat 0g
0%
Saturated Fat 0g
0%
Trans Fat 0g
Polyunsaturated Fat 0g
Monounsaturated Fat 0g
Cholesterol 0mg
0%
Sodium 0mg
0%
Total Carbohydrates 0g
0%
Dietary Fiber 0g
0%
Sugars 0g
Protein 0g
Vitamin A
0%
Vitamin C
0%
Calcium
0%
Iron
0%
* Percent Daily Values are based on a 2,000 calorie diet. Your Daily Values may be higher or lower depending on your calorie needs.
Składniki
  1. 100 g białego ryżu
  2. 1 puszka filetu ze śledzia w sosie pomidorowym z papryką Graal
  3. 1 łyżka drobno posiekanej zielonej pietruszki
  4. około 1/4 czerwonej papryki (2 łyżki pociętej w drobną kostkę czerwonej papryki)
  5. 2 czubate łyżeczki łagodnego ketchupu
  6. pieprz i sól do smaku
  7. propozycja podania: sucharki
Przygotowanie
  1. Ryż gotujemy w lekko osolonej wodzie zgodnie z instrukcją producenta, uważając by go nie rozgotować.
  2. Zieloną pietruszkę drobno siekamy. Paprykę kroimy natomiast w drobną kostkę.
  3. Do miseczki wykładamy całego śledzia z puszki wraz z sosem, lekko go rozdrabniamy widelcem. Dodajemy przygotowaną pietruszkę i paprykę, mieszamy. Następnie dodajemy ugotowany, przestudzony ryż, znów delikatnie mieszamy. Na koniec dodajemy 2 czubate łyżeczki ketchupu (łagodnego) i całość przyprawiamy solą i pieprzem, mieszamy. Próbujemy, opcjonalnie dodajemy przypraw. Sałatka powinna mieć wyrazisty smak.
  4. Podajemy w towarzystwie sucharków lub innego ulubionego pieczywa.
  5. Smacznego
beta
calories
0
fat
0g
protein
0g
carbs
0g
more
Słodkie okruszki Blog kulinarny i nie tylko https://www.slodkieokruszki.pl/
Print Friendly, PDF & Email

Dodaj komentarz