Witajcie moi drodzy,
zgodnie z zapowiedzią mam dla Was wspaniały konkurs. Do wygrania jest gofrownica firmy Dezal. Sprzęt znam i szczerze Wam polecam. Najlepsze gofry 🙂
Co zrobić by mieć szansę na wygraną? Udziel odpowiedzi na pytanie:
Gofry na słodko czy wytrawnie? Napisz jakie lubisz najbardziej, z jakimi dodatkami itd.
Formę odpowiedzi pozostawiam Wam. Może być krótka, długa, możecie dodać zdjęcia, obrazki itd Przekonajcie mnie i sponsora, że to do Was powinna trafić nagroda. Nie zapomnijcie o prawach autorskich! Nie dodajemy cudzych zdjęć itd.
I nie zapomnij spełnić pozostałych warunków konkursu wymienionych w regulaminie.
Regulamin:
Konkurs jest zgodny z ogólnym regulaminem konkursów dostępnym na blogu (tutaj) lub w notatkach na Facebook (tutaj). Przed przystąpieniem do konkursu zapoznaj się z regulaminem. Przy odpowiedzi na zadanie konkursowe proszę napisać „Akceptuję” (jednoznaczne z akceptacją regulaminu) lub zaakceptować regulamin na Facebook (tutaj) .
-
Zadanie konkursowe: Udziel odpowiedzi na pytanie: Gofry na słodko czy wytrawnie? Napisz jakie lubisz najbardziej, z jakimi dodatkami itd.
Formę odpowiedzi pozostawiam Wam. Może być krótka, długa, możecie dodać zdjęcia, obrazki, przepisy itd 😉 Przekonajcie mnie i sponsora, że to do Was powinna trafić nagroda. Nie zapomnijcie o prawach autorskich! Nie dodajemy cudzych zdjęć itd
-
Odpowiedzi należy umieszczać pod tym wpisem lub wpisem konkursowym na Facebook. Każda odpowiedź musi być podpisana imieniem lub nickiem i mailem (podanie maila kontaktowego jest obowiązkowe w celu późniejszego kontaktu).
-
Każda osoba może udzielić maksymalnie 3 odpowiedzi. Każdą należy umieścić w osobnym komentarzu.
-
Nagroda: Gofrownica model 301.5 (kolor wysyłany losowo) Wygrywa 1 osoba.
-
Sponsorem nagrody jest Dezal Plus Uwaga! Biorąc udział w konkursie polub fanpag sponsora Dezal Plus oraz fanpage Slodkie okruszki
-
Konkurs trwa od 18.06.2020 r. do 03.07.2020 r. (włącznie)
-
Rozstrzygnięcie konkursu nastąpi do 3 dni po zakończeniu jego trwania. Zwycięzca zostanie ogłoszony w osobnym poście na blogu (informacja pojawi się również na fanpag’u na Facebook). Wyboru zwycięzcy dokonam osobiście. Wybór jest ostateczny i nie podlega dyskusji.
-
Po ogłoszeniu wyników zwycięzca proszony jest o podanie w ciągu 3 dni swoich danych niezbędnych do wysyłki nagrody (imię, nazwisko, adres i telefon dla kuriera) oraz oświadczenia (zgodnego z Regulaminem Konkursów) na adres matleen@gazeta.pl. Jeśli wyłoniona w konkursie osoba nie poda w terminie swoich danych do wysyłki, nagrodzona zostanie kolejna osoba.
Dane te zostaną przekazane sponsorowi nagród w celu dokonania wysyłki. Nagrody będą wysyłane wyłącznie na terenie Polski.
Gofr czyli
G ➡ Główny
O ➡ Olśniewający
F ➡ Fantastyczny
R ➡ Rarytas
Uwielbiam je na słodko spożywać,
Nowe stany smakowe odkrywać,
Stanowią deser idealny,l
Nieoczywisty i niebanalny,
Gofr bez bitej śmietany dla mnie nie istnieje,
Od jego smaku zawsze szaleje,
Na śmietanie kładę truskawki i kiwi,
To połączenie nikogo nie dziwi,
Polewam wszystko sosem owocowym,
Słodkim, truskawkowym,
Taka wersja to moja ulubiona,
Pyszna i na maxa wypasiona
Akceptuję regulamin
Najważniejsze jest delikatne ciasto, miękkie w środku, ale delikatnie chrupiące na zewnątrz. Tak przyrządzone uwalniają najczulsze zmysły odpowiadające za odczuwanie przyjemności.
Jak gofry to oczywiście tylko i wyłącznie na słodko. Najsmaczniejsze są te zrobione w domu przez osobę, którą kochamy najbardziej. Obowiązkowo z domową bitą śmietaną oraz świeżymi owocami. Palce lizać. Właśnie takie gofry uwielbiam robić swojej żonie.
Gofry… Mmmnnn mniam. Oczywiście, że na słodko! Kruche, pyszne, delikatne ciasto a do tego swojej roboty mniam niunia bita śmietana i owoce z mojego ogrodeczka (malinki, truskawki, czarna poprzeczka) 'do tego delikatnie polane ciemna czekolada i listek mięty (też z ogródka). Takimi pyszny mi gofra mi mogę rozkoszować się codziennie i rozpieszczać przyjaciół. Muszę wygrać gofrownice!
Akceptuję.
Gofry tylko na słodko. Z truskawkami i lodami śmietankowymi, polane lekko czarną czekoladą.
Jak gofry najlepiej na przymorskim deptaku, słodkie pełne sezonowych owoców oraz bitej śmietany? do tego piękna pogoda i jest idealnie.
Niedaleko, opodal krzaczka rosła sobie truskawka,
Ciut bliżej, trochę w prawo, zaczerwieniła się porzeczka,
A tam, za borówkami znajdziesz porzeczkę białą,
Pójdź do ogrodu po czereśnie, a jak ich za mało to zajrzyj do drzewka bliżej drewutni,
Jeszcze trochę i maliny nam się zaczerwienią,
Borówka nabierze koloru, a jagoda kamczacka wyda pierwsze owoce.
Te przy domowe dodatki wskakują na bitą śmietanę do naszych domowych – słodkich gofrów, które znikają z talerza do ostatniego okruszka.
Pozdrawiam serdecznie,
Teresa Długosz
Akceptuję regulamin
Gofry, proszę Pani, jadam niestandardowo.
Dodatki wybieram całkiem nietypowo:
Do ciasta papryki i pieprzu lubię nasypać,
czasami ziół jakiś dosypać.
takiego gofra jak pizze traktuję-
pomidorowym sosem hojnie smaruję,
grzyby, kurczaka, czy bekon kładę,
czasem ananasa, a czasem serów triadę.
Chwilę to wszystko jeszcze podpiekam
(Aż ser się rozpuści, tylko na to czekam!)
Gofr bywa też wytrawną kanapką.
smaruję go białym serkiem, posypuję natką,
na wierzch – wędzony łosoś i plaster cytryny,
– to na imprezach moje popisowe wyczyny!
Żurawina z serem też daje radę
i jeszcze jedno połączenie Pani chętnie zdradzę:
pieczarki, ser żółty i korniszon swojski-
taka kanapka sprawdzi się w roli wykwintnej zakąski!
Takie mam swoje gofrowe sposoby,
Choć sprzęt mój już wcale nie nowy ?