Dziś zapraszam Was na pyszne śniadanie pełne różnych smaków. Śniadaniowa jęczmienianka z chałwą lnianą i dodatkami, to doskonały początek dnia. Przygotujecie ją zaledwie w kilka chwil, możecie ją dowolnie wzbogacać. Ja dziś wykorzystałam moją ulubioną zdrową wersję chałwy – orzechową chałwę lnianą, o której już nie raz Wam wspominałam. Pyszne połączenie. Polecam i… życzę Wam miłego dnia 🙂
Składniki:
- 3/4 szklanki płatków jęczmiennych
- przegotowana woda do wysokości płatków
- syrop z agawy do smaku
- około 1/2 kostki chałwy lnianej orzechowej GJ-GACA
- czubata łyżeczka konfitury wiśniowej
- liście świeżej mięty
Przygotowanie:
Płatki wsypujemy do miseczki, zalewamy gorącą wodą do ich wysokości (odstawiamy na chwilę by płatki napęczniały), dosładzamy całość syropem z agawy, mieszamy. Na wierzch wykładamy czubatą łyżeczkę konfitury wiśniowej, kruszymy około 3/4 kawałka orzechowej chałwy lnianej i dodajemy listki świeżej mięty. Podajemy od razu.
Smacznego
Chałwę uwielbiam, więc ta propozycja na pewno przypadłaby mi do smaku 🙂
😀
Smakowity ten dodatek chałwy do owsianki 🙂
Dziękuję 😀
Z chałwą lniana jeszcze nie jadłam, ale bardzo zaciekawiła mnie taka propozycja i bardzo chętnie sprawdzę, czy trafi w mój gust 🙂
😀
Pyszności 🙂