Śniadaniowa jęczmienianka z chałwą lnianą i dodatkami

Śniadaniowa jęczmienna miseczka z chałwą lnianą 1Dziś zapraszam Was na pyszne śniadanie pełne różnych smaków. Śniadaniowa jęczmienianka z chałwą lnianą i dodatkami, to doskonały początek dnia. Przygotujecie ją zaledwie w kilka chwil, możecie ją dowolnie wzbogacać. Ja dziś wykorzystałam moją ulubioną zdrową wersję chałwy – orzechową chałwę lnianą, o której już nie raz Wam wspominałam. Pyszne połączenie. Polecam i… życzę Wam miłego dnia 🙂

Składniki:

  • 3/4 szklanki płatków jęczmiennych
  • przegotowana woda do wysokości płatków
  • syrop z agawy do smaku
  • około 1/2 kostki chałwy lnianej orzechowej GJ-GACA
  • czubata łyżeczka konfitury wiśniowej
  • liście świeżej mięty

Przygotowanie:

Płatki wsypujemy do miseczki, zalewamy gorącą wodą do ich wysokości (odstawiamy na chwilę by płatki napęczniały), dosładzamy całość syropem z agawy, mieszamy. Na wierzch  wykładamy czubatą łyżeczkę konfitury wiśniowej, kruszymy około 3/4 kawałka orzechowej chałwy lnianej i dodajemy listki świeżej mięty. Podajemy od razu.

Smacznego

Print Friendly, PDF & Email

7 comments

Skomentuj Magdalena Anuluj pisanie odpowiedzi