Sałatka z pieczoną szynką

Sałatka z pieczoną szynką. Uwielbiam sałatki za ich prostotę wykonania i smak. Jak również za to, że sprawdzają się zarówno na przyjęcia, jak i jako szybkie śniadanie, kolacja czy coś do pracy (wystarczy je zapakować do pudełeczka). Dziś sałatka z pieczoną szynką. Przepis prosty, ale jakże smaczny. A wszystko za sprawą użytej szynki. Coś cudownego. W sałatce wspaniale się wyróżnia, a jeśli spróbujecie ją ze świeżym chlebem… nie można się jej oprzeć. Od zawsze uwielbiałam szynki, w szczególności te domowe. A szynka pieczona z Wędzarni „Podlaska Chata” ma właśnie taki smak. Dosłownie jak u babci. Zresztą spójrzcie sami jak wygląda po przekrojeniu.

 

Szczerze Wam polecam szynkę i inne wyroby z Wędzarni „Podlaska Chata”. Do tworzenia wyrobów wykorzystywane są wyselekcjonowane naturalne przyprawy, co sprawia, że wszystko ma niepowtarzalny smak. Polecam.

Składniki:

  • 3 jajka
  • 2 grubsze* plastry szynki pieczonej z Wędzarni „Podlaska Chata”
  • 3 rzodkiewki
  • 5-6 małych korniszonów (ogóreczki)
  • 2 łyżki majonezu
  • świeżo mielony pieprz i sól do smaku
  • do podania posiekany szczypiorek

*jak na zdjęciu

Przygotowanie:

Jajka gotujemy na twardo. Studzimy, obieramy i kroimy w kostkę. Przekładamy do miski. Szynkę również kroimy w kostkę i  dodajemy do  jajek. Następnie dodajemy pokrojone w plasterki ogóreczki oraz pokrojone w kostkę rzodkiewki. Doprawiamy całość świeżo mielonym pieprzem i  solą. Dodajemy majonez i mieszamy składniki. Próbujemy i opcjonalnie doprawiamy do smaku.

Sałatkę podajemy ze szczypiorkiem (można ją nim posypać lub ułożyć obok).

Smacznego

 

Print Friendly, PDF & Email

4 comments

Dodaj komentarz

*