Pity z serem korycińskim, prażoną cebulką i miksem papryk

 Pity z serem korycińskim, prażoną cebulką i miksem papryk (1)

Ostatnio bardzo często przygotowuje pity lub tortille. Proste, szybkie, sycące dania, których „nadzienie” można dowolnie modyfikować. Dziś zapraszam Was na pity z serem korycińskim, prażoną cebulką i miksem papryk. Wspaniały smak i mimo braku mięsa tak przygotowane hamują głód na bardzo długo. Warto spróbować.

Pity z serem korycińskim, prażoną cebulką i miksem papryk (3)

Składniki: (na 2 porcje)

  • 2 pity pszenne
  • około 50-60 g sera korycińskiego (z dowolnymi dodatkami) – polecam Ser Koryciński Swojski Bielec
  • z 4 liście sałaty
  • 1/4 żółtej papryki
  • 1/4 czerwonej papryki
  • 3-4 łyżki prażonej cebulki
  • 3-4 łyżki majonezu
  • sól i pieprz do smaku

Przygotowanie:

Ser koryciński kroimy w kostkę i przekładamy do miski. Dodajemy pokrojone w kosteczkę papryki, porwane liście sałaty i prażoną cebulkę. Następnie dodajemy majonez (najpierw mniejszą ilość), doprawiamy całość solą i pieprzem. Mieszamy, próbujemy opcjonalnie dodajemy majonezu lub doprawiamy do smaku.

Pity z serem korycińskim, prażoną cebulką i miksem papryk (2)

Pity przygotowujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Ja swoje podgrzewam w tosterze.

Przygotowanym nadzieniem wypełniamy dwie pity i od razu podajemy.

Smacznego

Print Friendly

2 comments

Dodaj komentarz


*