Najłatwiejsze i najszybsze domowe lody karmelowe. Przepis na lody karmelowe bez maszynki, bez jajek.

Najłatwiejsze i najszybsze domowe lody karmeloweZapraszam Was na przepis na najłatwiejsze i najszybsze domowe lody karmelowe. Takie lody przygotujecie bez użycia maszynki do lodów oraz jajek. Wystarczy kilka składników i odrobina cierpliwości (czas mrożenia) i … można się cieszyć smakiem domowych lodów.

Najłatwiejsze i najszybsze domowe lody karmelowe. Przepis na lody karmelowe bez maszynki, bez jajek.
Write a review
Print
0 calories
0 g
0 g
0 g
0 g
0 g
0 g
0 g
0 g
0 g
0 g
Nutrition Facts
Serving Size
0g
Amount Per Serving
Calories 0
Calories from Fat 0
% Daily Value *
Total Fat 0g
0%
Saturated Fat 0g
0%
Trans Fat 0g
Polyunsaturated Fat 0g
Monounsaturated Fat 0g
Cholesterol 0mg
0%
Sodium 0mg
0%
Total Carbohydrates 0g
0%
Dietary Fiber 0g
0%
Sugars 0g
Protein 0g
Vitamin A
0%
Vitamin C
0%
Calcium
0%
Iron
0%
* Percent Daily Values are based on a 2,000 calorie diet. Your Daily Values may be higher or lower depending on your calorie needs.
Składniki
  1. 500 ml śmietanki kremówki 30% (zimna)
  2. 200 ml słodzonego karmelowego mleka skondensowanego (zimne)
  3. mała szczypta soli
  4. opcjonalnie 2 łyżki rozdrobnionych orzechów
Przygotowanie
  1. Śmietankę wyjmujemy z lodówki. Ubijamy śmietankę 30% wraz z mała szczyptą soli. Nie ma konieczności ubijania jej na sztywno, wystarczy, że "powiększy" swą objętość. Zmniejszamy moc miksera i powoli wlewamy skondensowane mleko karmelowe, ciągle miksując. Jeśli chcemy podać lody z jakimiś dodatkami np. orzeszkami, należy je teraz dodać i całą mieszankę lekko przemieszać.
  2. Tak przygotowaną mieszankę przelewamy do plastikowego pojemnika z zamknięciem i wkładamy do zamrażalnika. Aby lody były bardziej puszyste doradzaj je podczas mrożenia przemieszać 2 razy.
  3. Lody są gotowe po około 5-6 godzinach (czas mrożenia zależy od mocy zamrażalnika).
  4. Smacznego
beta
calories
0
fat
0g
protein
0g
carbs
0g
more
Słodkie okruszki http://www.slodkieokruszki.pl/
Print Friendly

6 comments

Dodaj komentarz


*