Mrożony napój kawowo-waniliowy i kawy smakowe little’s (recenzja)

Mrożony napój kawowo-waniliowy i kawy smakowe little’s (recenzja). Czy u Was też jest tak gorąco? Zapowiadane opady deszczu omijają ostatnio cały czas moje miasto. Susza coraz większa, a upały doskwierają. Dlatego tak często sięgam po mrożone napoje, kawy, shake itd. Dziś zapraszam Was na prosty przepis na mrożony napój kawowo-waniliowy. Przygotujecie go dosłownie w kilka chwil. A w zamian otrzymanie orzeźwienie, smak i odrobinę energii na resztę dnia. Dlaczego? Jednym ze składników napoju jest waniliowa kawa smakowa little’s.

Kawy smakowe littles’s

Firma Little’s funkcjonuje na rynku już ponad 20 lat. Jeśli lubicie smakowe kawy rozpuszczalne, w tych się po prostu zakochacie. Już po otwarciu czuć przyjemny zapach, a smak… No cóż… Moi znajomi ostatnio wypijają u mnie dość dużo kawy 😉 W ofercie znajdziecie kawy waniliowe, czekoladowe, irish cream, kakaowe, a nawet o smaku orzechów laskowych. Wybór jest naprawdę duży. Mi najbardziej posmakowały dwie, które dziś widzicie we wpisie:

Kawa rozpuszczalna Waniliowa Little’s

Arabika z dodatkiem naturalnego aromatu wanilii Bourbon. Wspaniały aromat i smak. Osobiście uwielbiam połączenie wanilii i kawy. Duet doskonały.

Skład: waniliowa kawa rozpuszczalna liofilizowana 100% Arabica, aromat naturalny Wanilii Bourbon.

Kawa rozpuszczalna Czekolada Szwajcarska Little’s

Arabika z dodatkiem naturalnego ekstraktu ciemnej czekolady szwajcarskiej. Po zaparzeniu wyraźnie czuć smak czekolady.

Skład: kawa rozpuszczalna liofilizowana 100% Arabika, aromat naturalny lub identyczny z naturalnym.
Produkt wolny od glutenu. Odpowiedni dla wegetarian. Bez cukru. Nie zwiera sztucznych składników. Nie zawiera alkoholu.

A gdzie nabyć kawy smakowe littles’s?

Polecam Wam zajrzeć na stronę www.amus.pl  Gdzie znajdziecie bogatą ofertę opisywanych przeze mnie kaw.

A teraz czas na przepis…

Składniki:

  • 1/3 szklanki wody
  • około 1/3 szklanki zimnego mleka
  • 1 czubata łyżeczka waniliowej kawy rozpuszczalnej Littles’s
  • 1 duża gałka lodów waniliowych
  • kostki lodu

Przygotowanie:

Czubatą łyżeczkę waniliowej kawy rozpuszczalnej zalewamy 1/3 szklanki gorącej wody, mieszamy i odstawiamy do wystudzenia.

Do misy blendera z nożami przelewamy zimną kawę, dodajemy dużą gałkę lodów waniliowych i dolewamy mleko. Całość miksujemy.

Do pucharka wsypujemy kostki lodu (do niespełna połowy jego wysokości) i wlewamy nasz kawowo-waniliowy napój. Podajemy od razu z grubą rurką dowolnie zdobiąc (u mnie listki świeżej mięty i maliny).

Smacznego

Print Friendly, PDF & Email

4 comments

Dodaj komentarz

*