Miodowy serniczek z migdałami

Miodowy serniczek z migdałami Pyszny deser w kilka chwil. Nie wiem jak Wy, ale ja uwielbiam desery w szklance. Czasem po prostu nie mam czasu na wypieki lub najzwyczajniej w świecie mam ochotę na coś innego, kremowego, coś co przygotuje dosłownie w kilka chwil. I taki właśnie jest miodowy serniczek z migdałami. Na spodzie kawałek czekoladowego ciasta, który w połączeniu z serową masą i migdałami tworzy coś cudownego. Spróbujcie 🙂

Szukając dobrych produktów do wypieków i innych dań zajrzyjcie do sklepu Yerba MaTe 24  I… nie zapomnijcie spróbować yerby 🙂 Dawka energii każdego dnia 😉

Składniki:

  • 5 czubatych łyżek sera na sernik
  • 2-3 łyżki zimnej śmietanki 30%
  • 1 łyżka płynnego miodu (u mnie lipowy)
  • 1 łyżeczka cukru waniliowego

Dodatkowo:

  • kilka migdałów – u mnie ze sklepu Yerba MaTe 24
  • kawałek czekoladowego ciasta (u mnie murzynek, można też użyć jakiś babeczek czy ciasta piernikowego)
  • 1-2 łyżeczki miodu do polania serniczka

Przygotowanie:

Do miseczki przekładamy ser (powinien być zimny), dodajemy zimną śmietankę (najpierw mniejszą ilość), miód i cukier waniliowy, całość dokładnie mieszamy. Jeśli masa będzie za gęsta można dodać więcej śmietanki.

Do szklaneczki wkruszamy nasze ciasto. Następnie nakładamy naszą masę serową. Na wierzch wykładamy posiekane migdały i całość polewamy miodem.

Deser warto odstawić na kilka minut w chłodne miejsce i dopiero podać.

Smacznego

Print Friendly, PDF & Email

4 comments

Dodaj komentarz

*