Miodowy serniczek z migdałami Pyszny deser w kilka chwil. Nie wiem jak Wy, ale ja uwielbiam desery w szklance. Czasem po prostu nie mam czasu na wypieki lub najzwyczajniej w świecie mam ochotę na coś innego, kremowego, coś co przygotuje dosłownie w kilka chwil. I taki właśnie jest miodowy serniczek z migdałami. Na spodzie kawałek czekoladowego ciasta, który w połączeniu z serową masą i migdałami tworzy coś cudownego. Spróbujcie 🙂
Szukając dobrych produktów do wypieków i innych dań zajrzyjcie do sklepu Yerba MaTe 24 I… nie zapomnijcie spróbować yerby 🙂 Dawka energii każdego dnia 😉
Składniki:
- 5 czubatych łyżek sera na sernik
- 2-3 łyżki zimnej śmietanki 30%
- 1 łyżka płynnego miodu (u mnie lipowy)
- 1 łyżeczka cukru waniliowego
Dodatkowo:
- kilka migdałów – u mnie ze sklepu Yerba MaTe 24
- kawałek czekoladowego ciasta (u mnie murzynek, można też użyć jakiś babeczek czy ciasta piernikowego)
- 1-2 łyżeczki miodu do polania serniczka
Przygotowanie:
Do miseczki przekładamy ser (powinien być zimny), dodajemy zimną śmietankę (najpierw mniejszą ilość), miód i cukier waniliowy, całość dokładnie mieszamy. Jeśli masa będzie za gęsta można dodać więcej śmietanki.
Do szklaneczki wkruszamy nasze ciasto. Następnie nakładamy naszą masę serową. Na wierzch wykładamy posiekane migdały i całość polewamy miodem.
Deser warto odstawić na kilka minut w chłodne miejsce i dopiero podać.
Smacznego
Wygląda pysznie i takie proste w przygotowaniu! Chyba trzeba będzie dzisiaj przygotować taki deser!
🙂
Mniam, deserek idealny 🙂
Dziękuję 🙂