Migdałowe naleśniki. Lubicie naleśniki? Ja i moje dzieci moglibyśmy je jeść naprawdę często 😉 Dziś polecam Wam naleśniki w wersji migdałowej. Do ich przygotowania użyłam napoju migdałowego. Naleśniki tym samym nadają się dla osób z nietolerancją laktozy. Wyszły pyszne, delikatnie migdałowe. Polecam spróbować. Migdałowe naleśniki możecie podać z dowolnymi dodatkami. U mnie dziś najprostsza wersja z cukrem pudrem. Spróbujcie.
Składniki:
- 1 szklanka napoju migdałowego AdeZ
- 1 szklanka wody gazowanej
- 2 szklanki mąki pszennej
- 2 jajka klasy M
- niewielka ilość oleju do smażenia
- cukier puder lub inne ulubione dodatki do podania
Przygotowanie:
Do miski wsypujemy mąkę, wlewamy napój migdałowy, wodę, wbijamy jajka i całość dokładnie mieszamy ręczną trzepaczką (tak by nie było grudek).
Naleśniki smażymy na niewielkiej ilość oleju z obu stron na złoto. Polecam Wam robić mniejsze naleśniki (ruszając patelnię rozprowadzamy ciasta, aby naleśniki były stosunkowo cienkie).
Podajemy z ulubionymi dodatkami. U mnie dziś wersja wyłącznie z cukrem pudrem.
Smacznego
Pyszne naleśniki 🙂
Dziękuję 🙂