Migdałowe naleśniki

Migdałowe naleśniki. Lubicie naleśniki? Ja i moje dzieci moglibyśmy je jeść naprawdę często 😉 Dziś polecam Wam naleśniki w wersji migdałowej. Do ich przygotowania użyłam napoju migdałowego. Naleśniki tym samym nadają się dla osób z nietolerancją laktozy. Wyszły pyszne, delikatnie migdałowe. Polecam spróbować. Migdałowe naleśniki możecie podać z dowolnymi dodatkami. U mnie dziś najprostsza wersja z cukrem pudrem. Spróbujcie.

Składniki:

  • 1 szklanka napoju migdałowego AdeZ
  • 1 szklanka wody gazowanej
  • 2 szklanki mąki pszennej
  • 2 jajka klasy M
  • niewielka ilość oleju do smażenia
  • cukier puder lub inne ulubione dodatki do podania

Przygotowanie:

Do miski wsypujemy mąkę, wlewamy napój migdałowy, wodę, wbijamy jajka i całość dokładnie mieszamy ręczną trzepaczką (tak by nie było grudek).

Naleśniki smażymy na niewielkiej ilość oleju z obu stron na złoto. Polecam Wam robić mniejsze naleśniki (ruszając patelnię rozprowadzamy ciasta, aby naleśniki były stosunkowo cienkie).

Podajemy z ulubionymi dodatkami. U mnie dziś wersja wyłącznie z cukrem pudrem.

Smacznego

Print Friendly, PDF & Email

2 comments

Dodaj komentarz