Makaronowe kokardki z pieczarkami i kiełbasą żywiecką

Makaronowe kokardki z pieczarkami i kiełbasą żywiecką (1)Często powtarzam, że w prostocie tkwi siła i smak. Dziś zapraszam Was na jedno z takich dań. Makaronowe kokardki z pieczarkami i kiełbasą żywiecką. Idealne na szybki obiad. Jeśli lubicie proste, pyszne dania na bazie makaronu, to na pewno Wam posmakuje moja propozycja.

Makaronowe kokardki z pieczarkami i kiełbasą żywiecką (2)

Składniki:

  • około 120-150 g makaronu kokardki z mąki durum z dodatkiem pomidora i szpinaku Makarony Babuni EkoMak
  • 1 pieczarka grillowa
  • około 2-3 cm kiełbasy żywieckiej
  • duża szczypta słodkiej czerwonej papryki
  • 3 łyżeczki masła Ghee (masło klarowane)
  • sól i pieprz do smaku
  • około 1-2 łyżki posiekanego szczypiorku
  • 3 łyżki gęstego jogurtu naturalnego

Przygotowanie:

Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu.

Pieczarkę obieramy i kroimy na grubsze lub drobne kawałki (wg uznania). Kiełbasę kroimy w drobną kosteczkę. Składniki podsmażamy na maśle Ghee, doprawiając wszystko słodką czerwoną papryką, solą i pieprzem. Następnie zmniejszamy płomień na minimalny, dodajemy ugotowany makaron, szybko mieszamy. Dosypujemy posiekany szczypiorek, znów mieszamy. Zdejmujemy patelnię z ognia, dodajemy jogurt i szybko mieszamy. Podajemy od razu.

Smacznego

 

Print Friendly

2 comments

Dodaj komentarz


*