Kremowe owocowo migdałowe smoothie

Kremowe owocowo migdałowe smoothie (1)Kremowe owocowo migdałowe smoothie (3)

Dziś zapraszam Was na zdrowe, pyszne, kremowe owocowo migdałowe smoothie. Wersję migdałową uzyskujemy dodając do owoców pyszne masło migdałowe. Ja je osobiście uwielbiam. Pamiętajcie tylko aby wybrać dobrej jakości masło. Polecam masło migdałowe Primavika – w składzie 99% prażonych migdałów. Idealny dodatek do śniadań, smoothie czy najróżniejszych słodkości.

logo_primavika

Czy wiecie, że masło migdałowe, to źródło zdrowia? Zawiera ono mnóstwo dobrej energii pochodzącej z wielonienasyconych kwasów tłuszczowych, wapnia, cynku, magnezu, potasu wzmacniającego serce, witaminy B2 oraz cennego przeciwutleniacza: witaminy E. Warto je mieć w swojej kuchni 😉 A wracając do przepisu… 😉

 Kremowe owocowo migdałowe smoothie (2)

Składniki:

  • 1 banan*
  • 1 pełna łyżka masła migdałowego Primavika
  • 1 brzoskwinia (świeża)
  • opcjonalnie do podania: chipsy kokosowe i listki świeżej mięty

Rada! Jeśli zamrozicie wcześniej banany (bez skórki, pokrojone w paseczki) i zmiksujecie z resztą składników uzyskacie pyszne naturalne lody 😉

Przygotowanie:

Banana obieramy i przekładamy do misy blendera z nożami, dodajemy masło migdałowe i obraną ze skórki brzoskwinię (oczywiście bez pestki). Całość miksujemy na gładkie smoothie. Próbujemy, opcjonalnie można dodać odrobinę więcej masła migdałowego, jeśli chcemy aby nasze smoothie miało bardziej wyrazisty migdałowy smak.

Propozycja podania: smoothie posypujemy chipsami kokosowymi i zdobimy listkami świeżej mięty. Smoothie można wypić przez grubą rurkę lub zjeść łyżeczką.

Smacznego

Print Friendly

3 comments

Dodaj komentarz


*