Czego możemy nauczyć się na warsztatach kulinarnych?

Warsztaty kulinarne to niezapomniane doświadczenie. Po pierwsze uczymy się nowych umiejętności lub szlifujemy te, które mamy. Po drugie możemy spotkać się z ludźmi: tymi, których znamy lub poznać nowe osoby. Po trzecie to naprawdę świetny sposób na spędzanie wolnego czasu! Rusz się na warsztaty, zamiast odpalać kolejny sezon serialu!

Wymieniać zalety warsztatów kulinarnych można byłby wymienić wiele… Nie chcemy na siłę cię przekonać, że warto. Poczytaj opinie, jakie wystawiły osoby, które już uczestniczyły w podobnym evencie.

1. Właśnie wracam z warsztatów kulinarnych kuchni tajskiej pełna smaków, aromatów, energii i inspiracji. Michał prowadzi zajęcia z pasją, humorem a przede wszystkim chce się dzielić swoją cenną wiedzą i doświadczeniem.

Gotowanie w aromatycznej kuchni przeplecione autentycznym i ciekawymi historiami a przy tym dobra zabawa. Tak właśnie zapamiętam te warsztaty.

Jedzenie było fantastyczne!

Pozdrawiam

Klaudia

2. Miałam okazje, być niejednokrotnie uczestniczką warsztatów kulinarnych Magdy i Michała. Ich wiedza i podejście do klienta zdecydowanie skradło moje serce. Pyszności, które miałam możliwość posmakować tylko utwierdziły mnie w przekonaniu, że jeszcze nie raz chętnie wezmę udział warsztatach Warszawskiego Uniwersytetu Kulinarnego i Wam również gorąco polecam!

A twórcom tego studia, życzę aby dalej byli tak wspaniałymi ludźmi jakimi są i dalej zarażali innych tą pozytywną, gastronomiczną energia jak dotychczas! ?

P.S.

teraz jajecznica już nie będzie zwykłą jajecznicą

3. Na warsztaty poszłam z koleżanką z ciekawości. Mimo że wcześniej kuchnia tajska jakoś do mnie nie przemawiała, to zajęcia w Warszawskim Uniwersytecie Kulinarnym całkowicie odmieniły moje podejście – wcześniej po prostu nie trafiłam na miejsce, gdzie dania byłyby tak dobrze przygotowane – czuć, że robione są z sercem

 

Czy to wystarczające dowody na to, że warto zarezerwować sobie miejsce na warsztatach?

Załóżmy, że kompletnie nie umiesz gotować. Warsztaty są więc skrojone idealnie pod ciebie! Na spotkaniu poznasz podstawowe techniki kulinarne stosowane w wybranej przez ciebie kuchni. Szef pomaga uczestnikom i skwapliwie dogląda dania na każdym etapie tworzenia. Do twojej dyspozycji zostają oddane wszelkie niezbędne akcesoria. Przed przystąpieniem do gotowania szef tłumaczy wszystkie kolejne kroki i opisuje, jakie narzędzia będą potrzebne. Krótki instruktaż z ich użycia na pewno rozjaśni wiele pytań.

W trakcie warsztatów dowiesz się o wielu ciekawostkach z zakresu kuchni i gotowania. Szefowie kuchni najczęściej sporo podróżują, dlatego opowiadają o swoich doświadczeniach z podróży do odległych krajów. Jeśli interesuje cię jak zorganizować wycieczkę, jakie miejsca odwiedzić – śmiało, nie krępuj się! Kuchnia nie kręci się tylko wokół gotowania.

Na warsztatach kulinarnych można dowiedzieć się wielu rzeczy na temat kuchni, kraju pochodzenia danej przyprawy i zastosowania w życiu codziennym. Poznajesz przeróżne smaki, doświadczasz ich wszystkimi zmysłami. Na końcu zjadasz coś pysznego, co sam przygotowałeś. Mało tego, ten sam efekt możesz powtórzyć w domu i zaimponować najbliższym. Już wiesz jak!

 

Zapraszamy do Warszawskiego Uniwersytetu Kulinarnego na warsztaty: https://wuk.com.pl/

 

 

Print Friendly, PDF & Email

One comment

Dodaj komentarz

*