Dziś zapraszam Was na babeczki z jagodami Goji (na oleju kokosowym). Szybkie w przygotowaniu i jakże pyszne. Lekko kokosowe, przyjemnie pachnące i do tego z dużą zawartością witaminy C, dzięki jagodom Goji. Ich przygotowanie, to sama przyjemność. Zwłaszcza jeśli tak jak ja przygotowujecie je ze swoją ukochaną pociechą 🙂 Spróbujcie. Idealne od tak, do zabranie ze sobą na spacer, do pracy lub do odpoczynku przy ulubionej książce i szklance dobrej herbaty.
Składniki: (na 12 sztuk)
- 1/3 szklanki suszonych jagód Goji Look Food
- 1/2 szklanki cukru trzcinowego
- 2 łyżeczki budyniu waniliowego
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1 i 3/4 szklanki mąki pszennej
- 1 szklanka mleka
- 1/3 szklanki rozpuszczonego oleju kokosowego EXTRA VIRGIN BIO Look Food
- 1 jajko M
Przygotowanie:
Jagody Goji wkładamy do misy blendera z nożami i lekko rozdrabniany.
Do jednej miski wsypujemy cukier, mąkę z budyniem i proszkiem do pieczenia oraz rozdrobnione wcześniej jagody Goji. Mieszamy łyżką – mi pomaga moja mała pomocnica 😉
W drugiej misce mieszamy rozpuszczony olej kokosowy, mleko i jedno jajko.
Do suchych składników wlewamy mokre, całość mieszamy łyżką do połączenia.
Masę przekładamy do wyłożonej papilotkami formy na muffinki (do 2/3 wysokości).
Babeczki pieczemy w nagrzanym do 180 stopni piekarniku około 20 minut (do tzw. suchego patyczka). Po wystudzeniu babeczki można oprószyć cukrem pudrem.
Smacznego
podkradam jedną 😛
Proszę 😉
Wyglądają naprawdę pysznie a ja mufinek nigdy nie odmawiam 🙂
Zapraszam 🙂
Kochanie ale pysznie 🙂
Dziękuję 🙂
Jakoś nie mogę przekonać się do tych jagód;)
Polecam spróbować w moim zestawieniu ☺ z babeczkami
Jak na oleju kokosowym to biorę w ciemno 😀 Pozdrawiam 🙂
Polecam ☺