Babeczki z jagodami Goji (na oleju kokosowym)

babeczki-z-jagodami-goji-na-oleju-kokosowym-2Dziś zapraszam Was na babeczki z jagodami Goji (na oleju kokosowym). Szybkie w przygotowaniu i jakże pyszne. Lekko kokosowe, przyjemnie pachnące i do tego z dużą zawartością witaminy C, dzięki jagodom Goji. Ich przygotowanie, to sama przyjemność. Zwłaszcza jeśli tak jak ja przygotowujecie je ze swoją ukochaną pociechą 🙂 Spróbujcie. Idealne od tak, do zabranie ze sobą na spacer, do pracy lub do odpoczynku przy ulubionej książce i szklance dobrej herbaty.

babeczki-z-jagodami-goji-na-oleju-kokosowym-5

Składniki: (na 12 sztuk)

Przygotowanie:

Jagody Goji wkładamy do misy blendera z nożami i lekko rozdrabniany.

babeczki-z-jagodami-goji-na-oleju-kokosowym-3

Do jednej miski wsypujemy cukier, mąkę z budyniem i proszkiem do pieczenia oraz rozdrobnione wcześniej jagody Goji. Mieszamy łyżką – mi pomaga moja mała pomocnica 😉

babeczki-z-jagodami-goji-na-oleju-kokosowym-4

W drugiej misce mieszamy rozpuszczony olej kokosowy, mleko i jedno jajko.

Do suchych składników wlewamy mokre, całość mieszamy łyżką do połączenia.

Masę przekładamy do wyłożonej papilotkami formy na muffinki (do 2/3 wysokości).

babeczki-z-jagodami-goji-na-oleju-kokosowym-6

Babeczki pieczemy w nagrzanym do 180 stopni piekarniku około 20 minut (do tzw. suchego patyczka). Po wystudzeniu babeczki można oprószyć cukrem pudrem.

babeczki-z-jagodami-goji-na-oleju-kokosowym

Smacznego

Print Friendly

10 comments

Dodaj komentarz


*