Uwielbiam pasty kanapkowe. Dziś zapraszam Was na wersję light z kiełkami. Jak zawsze przygotowuje się ją szybko i łatwo. Spróbujcie. Warto czasem urozmaicić swoje śniadanie lub kolację o taką pastę. A jeśli tak jak ja lubicie kiełki na pewno Wam posmakuje. Ja hoduję kiełki przez cały czas i dodaję je do past, sałatek, kanapek itd. Nasiona na kiełki możecie kupić tutaj.
Składniki:
- 3 jajka M
- 5 łyżeczek jogurtu naturalnego
- szczypta soli ziołowej
- 1 łyżka miksu kiełków – z nasion na kiełki Skworcu
- pieprz do smaku
- sól himalajska do smaku
Przygotowanie:
Jajka gotujemy na twardo. Obieramy i kroimy w kostkę (ja używam sitka do warzyw). Do miseczki z jajkami dodajemy kiełki. Następnie szczyptę soli ziołowej i jogurt, mieszamy. Na koniec doprawiamy solą himalajską i pieprzem, próbujemy.
Smacznego
Fajne, pożywne śniadanko!
☺
Fajnie, że na jogurcie naturalnym. Nie jest kaloryczna. Na pewno smakuje pysznie. Intensywnie żółciutka, smaczna! Bomba! 🙂 Pozdrawiam! 🙂
Polecam ☺
Idealna opcja na kanapki do pracy! Dzięki, chętnie wypróbuję 🙂
Miło mi ☺ popozdrawiam