Walentynki już tuż tuż… Dlatego dziś polecam Wam przepis na pyszny walentynkowy sernik pinacolada. Pyszne ciasta (przygotowane własnoręcznie) na pewno uprzyjemni Wam wspólne chwile z ukochanym 🙂 Ciasto oczywiście możecie podać od tak np. do weekendowej kawy, na spotkanie ze znajomymi, a nawet bez okazji. Od czasu do czasu warto umilić i osłodzić sobie dzień 😉 A taki sernik pinacolada jest do tego idealny. Polecam 🙂
A co na Walentynki poza pysznym ciastem…
Ja polecam ceramiczne kubki dla pary ze wspaniałym napisem – mój mąż jest nim zachwycony 😉 W końcu na jego kubku widnieje napis:
„Pan i Władca Wszechświata
Łukasz”
, ale jak widać królowa jest tylko jedna 😉
A poważnie… taki prezent na pewno wywoła uśmiech na twarzy obdarowanego, a wspólne picie ulubionej herbaty będzie przyjemnością. Dodatkowo w naszej kuchni swoje szczególne miejsce znalazła piękna bambusowa deska z wygrawerowanymi kuchennymi zasadami, które powinien przestrzegać każdy 🙂
Takie niepowtarzalne i piękne prezenty możecie nabyć w sklepie MyGiftDNA
Polecam – piękno, pomysłowość, solidność, prezent na każdą okazję
Kuchenne zasady – deska do krojenia z grawerem, która może stanowić wspaniały ozdobę każdej kuchni
Składniki: (na tortownicę 24 cm)
- 500 g sera na sernik z wiaderka (nie może być wodnisty)*
- 250 ml zimnej śmietanki kremówki 30%
- 2 łyżki cukru pudru
- 500 ml wody
- 1 galaretka o smaku cytrynowym Wodzisław
- 1 galaretka pastelowa o smaku pinacolada Wodzisław
Do ozdoby:
- cukier cynamonowy , różowe cukrowe serduszka i kilka listków świeżej mięty
*używam Wieluń Mój Ulubiony
Przygotowanie:
Obie galaretki rozpuszczamy w 500 m wody, odstawiamy do przestudzenia. W tym czasie miksujemy zimną śmietankę kremówkę 30% z cukrem pudrem, śmietanka ma się tylko „napuszyć” (nie trzeba jej dokładnie ubijać). Dodajemy ser na sernik z wiaderka, miksujemy krótko po połączenia składników. Następnie powoli wlewamy nasze galaretki (uwaga może chlapać), miksujemy na małych obrotach tylko do połączenia lub mieszamy całość ręczną trzepaczką.
Masę przelewamy do foremki (jeśli nie jest ona zbyt szczelna warto ją z zewnątrz zabezpieczyć folią spożywczą). Sernik pinacolada wkładamy do lodówki, aby ładnie stężał (najlepiej na całą noc). Przed podaniem oprószamy cynamonowym cukrem i dowolnie zdobimy (u mnie słodkie jadalne serduszka i listki świeżej mięty).
Smacznego
Jeśli lubicie ciekawe ozdoby na stół polecam Wam zajrzeć na stronę Style na Stole
Na zdjęciu jedna z moich filcowych podkładek. Sami możecie dostosować produkt do własnych potrzeb np. kolor lub wielkość.
Mmm, serniczek wygląda wspaniale!
A kubeczki bardzo fajne 🙂
Dziękuję 😀
Kochana wspaniały serniczek 🙂
Dziękuję i polecam 🙂
Madziu – wspaniałe ciasto, piękne kubeczki, deska i… te kuchenne zasady – mądre i przemyślane. 🙂
Dziękuję i polecam 🙂
Wspaniały serniczek kochana 🙂
Dziękuję 🙂