Surówka z kapusty pekińskiej

Jeden z najłatwiejszych przepisów na surówkę z kapusty pekińskiej. Kilka chwil, minimum dodatków i idealna surówka do obiadu gotowa. Spróbujcie. Taka surówka smakuje wyśmienicie z ulubionym kotletem czy sosem.

Składniki:

  • 1/2 kapusty pekińskiej
  • 1 duże jabłko
  • 1 1/2 marchewki
  • sól i pieprz do smaku
  • odrobina oliwy z oliwek do skropienia sałatki

Przygotowanie:

Kapustę pekińską kroimy i wkładamy do miski. Jabłko i marchewki obieramy, a następnie ścieramy na tarce na dużych oczkach. Łączymy z kapustą. Całość doprawiamy do smaku solą i pieprzem, a następnie skrapiamy lekko oliwą z oliwek.

Odstawiamy naszą surówkę, aby smaki się „przegryzły”. 

Porada: Najlepiej, gdy nasze składniki łączymy ręką, lekko zgniatając kapustę, aby ta puściła sok.

Smacznego

Print Friendly, PDF & Email

Dodaj komentarz