Panierowane tortille

Panierowane tortille

Panierowane tortille

Dziś mam dla Was pyszny pomysł na panierowane tortille. Możecie je przygotować na obiad lub podać na różnych domowych przyjęciach. To taka moja uproszczona wersja krokietów. Dziś polecam Wam panierowane tortille w wersji z słonym serem sałatkowym i pieczarkami. Spróbujcie.

Składniki:

  • 2 tortille – u mnie pełnoziarniste
  • 220 g pieczarek
  • 40 g sera sałatkowego
  • 1 jajko
  • ulubiony panier naturalny lub bułka tarta
  • łyżka suszonych płatków cebuli
  • sól i świeżo mielony pieprz czarny do smaku

Przygotowanie:

Pieczarki drobno kroimy i smażymy na niewielkiej ilości oleju. Powinny zmniejszyć objętość. Pod koniec smażenia doprawiamy do smaku solą i pieprzem i dodajemy płatki suszonej cebuli. Mieszamy składniki.

Na tortille nakładamy połowę pieczarek, kruszymy ser sałatkowy i zwijamy całość w a la krokieta.

Do jednego talerza wbijamy jajko, doprawiamy solą i pieprzem, mieszamy
widelcem. Do drugiego talerza wsypujemy panier lub bułkę tartą.

Panierujemy nasze a la krokiety i smażymy z obu stron.

Podajemy na ciepło. Najlepiej smakują w towarzystwie domowego sosu czosnkowego.

Smacznego

/Wpis we współpracy ze Skworcu/

Dodaj komentarz