Panierowane roladki z tortilli – szybka imprezowa przekąska

Panierowane roladki z tortilli – szybka imprezowa przekąska

Szukacie pomysłu na szybką przekąskę na Sylwestra? Polecam Wam panierowane roladki z tortilli. Proste w przygotowaniu i naprawdę pyszne. Takie roladki śmiało możecie wzbogacić o inne ulubione dodatki (np. kiszonego ogórka lub cebulę). Niech przepis będzie dla Was inspiracją. Tu można zaszaleć i dodać, to co mamy akurat pod ręką. Panierowane roladki z tortilli to szybka imprezowa przekąska, która uda się każdemu 😉 Spróbujcie.

Składniki:

  • 2 placki tortilli
  • 2 parówki drobiowe – u mnie od Lipowe Wzgórza
  • 4 plastry żółtego sera
  • kawałek czerwonej papryki
  • do smaku: czarny mielony pieprz i granulowany czosnek (można zamienić na inną ulubioną przyprawę)
  • majonez

Panierka:

  • 2 jajka M
  • bułka tarta
  • sól i pieprz do smaku

Dodatkowo:

  • olej do smażenia

Przygotowanie:

Każdy placek tortilli smarujemy majonezem.

Blisko brzegu układamy plastry żółtego sera. Na ser układamy nasze parówki. Obok parówek układamy paseczki czerwonej papryki (jedna za drugą). Wszystko oprószamy delikatnie pieprzem i szczyptą granulowanego czosnku (można zamienić na inną ulubioną przyprawę).

Zwijamy tortille tworząc roladkę. Każdy rulonik kroimy na pół.

Przygotowujemy dwa głębokie talerze. Do jednego wbijamy jajka. Doprawiamy je solą i pieprze, mieszamy widelcem. Do drugiego talerza wsypujemy bułkę tartą.

Nasze roladki z tortilli maczamy najpierw w jajku, a następnie w bułce tartej.

Smażymy na oleju na rumiano.

Przed podaniem kroimy każdą panierowaną roladkę na pół. Gotowe.

Smacznego

*wpis we współpracy

Print Friendly, PDF & Email

Dodaj komentarz