Kremowy deser mango truskawka

Kremowy deser mango truskawka

Uwielbiam szybkie desery w pucharkach. Dziś mam dla Was przepis na kolejny z nich. Pyszny kremowy deser mango truskawka. Taki deser na bazie mascarpone i owoców to idealna osłoda nawet najcięższego dnia. Jeśli porcja wyda się Wam za duża, deser śmiało można przygotować w małych słoiczkach. Spróbujcie. Prosto i pysznie.

U mnie takie desery pojawiają się bardzo często. W lodówce zawsze mam zapas mascarpone i śmietanki. Do tego w szafkach mam zapas zdrowych przekąsek, a na stole w kuchni misę pełną świeżych owoców 🙂 A wszystko za sprawą zamówień na stronie https://raphaelfruits.pl/ Dzięki RaphaelFruits mamy możliwość zamówienia pysznych, zdrowych zestawów. W ofercie znajdziecie zarówno świeże owoce dostępne na co dzień na giełdzie Bronisze, jak i zdrowe przekąski składające się z owoców liofilizowanych oraz orzechów. Możemy wybrać ulubiony zestaw i zamówić go do paczkomatu lub odebrać paczkę od kuriera. Szybko, sprawnie i pysznie 😀 Polecam.

Jeśli chcielibyście dokonać zamówienia, to warto skorzystać z kodu rabatowego. Wpisując w koszyku kod slodkieokruszki otrzymujemy rabat 15% na zakupy na https://raphaelfruits.pl/

Składniki:

  • 200 ml śmietanki 30%
  • 250 g mascarpone
  • 3 łyżki cukru pudru
  • 3 łyżeczki soku z cytryny
  • 1 mango
  • spora garść liofilizowanej truskawki
  • kilka kruchych ciasteczek

Do dekoracji:

  • liofilizowane truskawki
  • listki mięty

*świeże i liofilizowane owoce pochodzą z paczki od RaphaelFruits

Przygotowanie:

Do misy blendera z nożami przekładamy obrane mango. Dodajemy mascarpone i wlewamy śmietankę. Całość dosładzamy cukrem pudrem  (robimy to stopniowo) i dodajemy sok z cytryny dla smaku. Miksujemy aż nasz krem będzie gładki.

Na dno pucharków dodajemy pokruszone w rękach kruche ciasteczka.

Wykładamy 2/3 kremu, zostawiając około 1/3 w misie blendera. Do pozostawionej części dodajemy sporą garść liofilizowanych truskawek, miksujemy. Powstały truskawkowy krem wykładamy na wierzch.

Pucharki schładzamy w lodówce. Przed podaniem zdobimy liofilizowanymi truskawkami i listkami mięty.

Smacznego

 

 

Dodaj komentarz