Jesteś cukiernikiem? O tych szkoleniach dodatkowych musisz wiedzieć!

W dzisiejszych czasach zauważalnie wzrasta popyt na doświadczonych cukierników, dla których praca jest największą pasją. Jeśli chcesz być liderem w swojej branży i oferować klientom wyroby najwyższej jakości, koniecznie rozważ uczestnictwo w tych szkoleniach! Pamiętaj, że każdy specjalista rozwija się przez całe życie.

Coraz więcej osób zwraca uwagę na jakość wyrobów cukierniczych i ich naturalny skład, unikając tych masowych, sprzedawanych w hipermarketach. Jeśli jesteś cukiernikiem i cenisz sobie pracę na wysokim poziomie, te szkolenia cukiernicze są must have na Twojej liście kształcenia się! Nawet jeśli działasz w branży od dłuższego czasu. Poznaj je bliżej!

Beza w roli głównej – rolady, tarty i pavlova

Przepis na klasyczną bezę należy do najprostszych, jednak mimo tego tak często obserwuje się błędy, wskutek których wyrób nie spełnia oczekiwań. To szkolenie kierowane jest do każdego cukiernika, który chce stać się mistrzem robienia bezy – może być ona pojedynczą przekąską do kawy, jak również kluczowym składnikiem tortów, ciast i deserów. Na kursie nauczysz się przyrządzać kilka wersji bez w różnych odsłonach, jak również wykonywać z nich wspaniałe dekoracje. 

Torty piętrowe i dekoracje

Wielu cukierników działa głównie w obszarze tortów okolicznościowych – są one nie tylko dobrym źródłem zarobku, ale także wymagają czasu i umiejętności. Te ostatnie nabędziesz na proponowanym szkoleniu. Jeśli chcesz nauczyć się jak złożyć tort, wbić wsporniki, tynkować oraz nakładać dekorację, a następnie bezpiecznie transportować wypiek, szkolenie jest dla Ciebie. Poznasz także sposoby na radzenie sobie w trudnych sytuacjach, np. na pozbycie się pęcherzy. Dodatkowo omawiane są tematy stabilności biszkoptów, kremów, frużelin, otrzymasz również wszystkie receptury. 

Monoporcje

Bez względu na to, czy prowadzisz własną cukiernię, sprzedajesz swoje wypieki do cukierni innych osób lub odpowiadasz za słodkie stoły okolicznościowe – monoporcje są zdecydowanie must have w cukiernictwie XXI wieku. Wygodne, praktyczne, na raz. Idealne na deser po obiedzie, do niedzielnej kawy lub na rozmaitych przyjęciach. W szkoleniu mogą wziąć udział również amatorzy, którzy chcą działać we własnym domu! Nauczysz się przygotowywać drobne desery w formie monoporcji, przechodząc wspólnie z prowadzącym wszystkie etapy receptury. 

Desery i monodesery wege

Coraz więcej osób decyduje się na wybieranie produktów wegańskich i wegetariańskich. Przyrządzanie deserów wege nie jest wcale tak proste – nie używa się bowiem żadnych produktów pochodzenia zwierzęcego, np. jajek. Jeśli interesuje Cię działanie w tak niszowej, jednak pożądanej branży cukierniczej, to szkolenie jest dla Ciebie! W programie przewidziane jest tworzenie deserów i monoporcji prostych, a także tych bardziej skomplikowanych (serniki kawowe z bananowym karmelem i bezą, szarlotki na spodzie brownie z kremem namelaka i wiele innych!). Możesz uczestniczyć w szkoleniu również po to, aby rozpieszczać domowników i siebie samego.

/artykuł sponsorowany/

Print Friendly, PDF & Email

Dodaj komentarz