Kohersen Mycook – wielofunkcyjny robot kuchenny z technologią indukcji

Kohersen MycookCała kuchnia i wszystkie przygotowania w jednym urządzeniu… Czy to możliwe? Tak! Przekonałam się o tym odwiedzając moją koleżankę, która jakiś czas temu – ze względu na zbliżającą się Komunię Świętą swojego dziecka – zakupiła Kohersen Mycook, czyli wielofunkcyjny robot kuchenny z technologią indukcji. Przyznam Wam szczerze, że do tego typu urządzeń podchodzę zazwyczaj z pewną dozą sceptyzmu. Ale tym razem bardzo pozytywnie się zdziwiłam. I stąd też ten post. W końcu zapewne i w Waszych domach niedługo Komunia Święta lub inne duże uroczystości podczas, których takie urządzenie jest często na wagę złota. W moim domu do Komunii jeszcze sporo czasu, ale niedługo taka uroczystość szykuje się u mojej siostry. I stąd moje ogromne zainteresowanie urządzeniem Kohersen Mycook. Warto czasem sobie pomóc, a do tego… jeść zdrowiej. Dlaczego? Przeczytacie o tym poniżej. Zapraszam Was na moją krótką recenzję tego wielofunkcyjnego urządzenia.

Kohersen Mycook – co go wyróżnia, jakie są jego zalety i najważniejsze funkcje?

  • W urządzeniu zastosowano indukcyjny system podgrzewania. Dzięki czemu gotowanie jest efektywniejsze i szybsze. Dzieje się tak, ponieważ czas podgrzewania i schładzania jest szybszy, a temperaturę możesz ustawić nawet na 120 stopni.
  • Technologia indukcji zastosowana w urządzeniu pozwala korzystać z funkcji sauté. Funkcja sauté polega na lekkim smażeniu, które umożliwia uzyskanie właściwego aromatu potraw duszonych, sosów, ryżu i makaronów.
  • Jedno urządzenie zastępujące wiele mniejszych w kuchni! Za pomocą Kohersen Mycook mamy możliwość m.in. gotować na parze, wyrabiać ciasto, szatkować, przygotowywać puree, ubijać, przygotować sosy, majonezy a nawet sorbety, miksować, mielić (od kilku sekund do 2-3 minut – zmielona kasza, cukier, kawa), rozdrabniać, kruszyć lód. Urządzenie zastępuje nawet kuchenną wagę.
  • Proces przygotowania potrawy jest całkowicie zautomatyzowany, ma wmontowana wagę, przyciski wyrabiania ciasta, smażenia i turbo, programuje się w nim czas i temperaturę (do 120 stopni) oraz prędkość. Obsługę ułatwia intuicyjny w obsłudze panel sterowania.
  • Niezwykle trwałe elementy urządzenia – naczynia do gotowania wyprodukowane zostały ze stali wysokiej jakości, co oznacza, że są trwałe, odporne na przypalenia i nie wchłaniają zapachów gotowanych potraw. Ponadto Kohersen posiada samoostrzące się noże oraz funkcję samooczyszczenia naczynia głównego.
  • Do urządzenia dołączono prostą i niezwykle czytelną instrukcję obsługi
  • Dodatkowo mamy do dyspozycji książkę kucharską pełną pysznych, zdrowych, inspirujących dań. Oczywiście urządzenie pozwala na przygotowanie każdej potrawy (nie tylko tych zawartych w książce).

Specyfikacja techniczna urządzenia:

  • Metoda gotowania: indukcja
  • Pojemność naczynia głównego: 2,5 l
  • Pojemność misy do gotowania na parze: 3,5 l
  • Maksymalna temperatura gotowania: 120˚C
  • Maksymalna waga przy jednym ważeniu: 2000 g
  • Maksymalna waga składników włożonych do misy: 5000 g
  • Moc: 1600 W.

Po więcej informacji na temat Kohersen Mycook zapraszam na stronę http://www.kohersen.pl/

Czy warto kupić taki sprzęt?

Tu posłużę się opinią mojej znajomej i moimi spostrzeżeniami. Tak. Dlaczego? Bo Kohersen Mycook, to przede wszystkim solidność wykonania, sprzęt na lata, jedno urządzenie zamiast wielu (oszczędność miejsca i czasu), intuicyjna obsługa i system indukcyjny.

Print Friendly, PDF & Email

Dodaj komentarz