Czy jest coś lepszego niż popołudniowa kawa? Tak, kawa w słodkim wydaniu podana z pysznymi orzeszkami w karmelu… poezja. Spróbujcie i Wy. Wystarczy tylko chwila, by odmienić swoją codzienną kawę 😉 Karmelową kawę z cynamonową pianką przygotowałam na bazie kawy zbożowej, ale Wy spokojnie możecie tak przygotować swoją ulubioną kawę.
Składniki:
- około 150 ml wody
- 3 łyżeczki kawy zbożowej
- 3 płaskie łyżeczki syropu karmelowego do kawy
- około 1/5 zimnego mleka
- duża szczypta mielonego cynamonu Japar
- do podania proponuję orzechy ziemne w karmelu Japar
Przygotowanie:
W 150 ml wody przygotowujemy kawę. Dolewamy do smaku syrop karmelowy, mieszamy. Syrop jest słodki i nie będzie potrzeby dosładzania kawy. Do osobnej szklaneczki wlewamy mleko, dodajemy cynamon. Spieniamy nasze cynamonowe mleko. Nakładamy delikatnie na kawę. Podajemy od razu w towarzystwie ulubionej przekąski. Ja polecam orzechy ziemne w karmelu.
Smacznego
Ale pyszna kawka a takich orzeszków nie znam chętnie spróbuje
Polecam i kawę i orzeszki 🙂