Dziś zapraszam Was na pyszny deser. Pudding chia z białym jabłuszkiem i kokosową nutą. Osobiście uwielbiam pucharkowe desery na bazie chia. Pyszne, lekkie, proste w przygotowaniu. Dzisiejszy pudding postanowiłam wzbogacić o coś oryginalnego i niezwykle pysznego. Czy próbowaliście kiedyś musu jabłkowego na bazie białej czekolady z nutą cynamonu? Ja też wcześniej nie spotkałam się z takim połączeniem. Aż… spróbowałam wspaniałego Białego jabłuszka od Małe Szczęścia W tym smaku nie sposób się nie zakochać. Polecam też inne produkty od Kamila i Oli, którzy tworzą dla nas wspaniałe połączenia zamknięte w pięknych małych słoiczkach.
Natura zakręcona w słoiczkach,
bez sztucznych dodatków i zagęszczaczy.
JEDYNIE WARZYWA I OWOCE W PRZYPRAWACH.
Małe Szczęścia – bo wszystko, co kochamy jest w naszych słoiczkach.
Składniki:
- 200 ml mleka kokosowego 85%
- 180 g jogurtu naturalnego
- 2 łyżki nasion chia
- 1 łyżka syropu klonowego
- Białe jabłuszko od Małe Szczęścia* Polecam!
- opcjonalnie chipsy kokosowe
*mus jabłkowy na bazie białej czekolady z nutą cynamonu
Przepis:
W miseczce mieszamy zimne mleko kokosowe z zimnym jogurtem, syropem klonowym i nasionami chia. Wkładamy na około 30 minut do lodówki, aby nasionka zaczęły pęcznieć. Dodajemy 3 czubate łyżeczki musu białe jabłuszko, niedbale mieszamy. Następnie przekładamy do pucharka, zostawiamy w lodówce aby nasz pudding nabrał pożądanej konsystencji (ja wolę mniej gęsty, odczekałam około 1 godzinę). Podajemy z dodatkową porcją musu nałożonego na wierzch puddingu. Opcjonalnie posypujemy całość kokosowymi chipsami.
Smacznego
To ja się wpraszam na takie pyszności 😉
🙂
Jak to cudownie wygląda, będę musiała przygotować rodzince 🙂
🙂