Pudding chia z białym jabłuszkiem i kokosową nutą

Pudding chia z białym jabłuszkiem i kokosową nutą (1)Pudding chia z białym jabłuszkiem i kokosową nutą (3)

Dziś zapraszam Was na pyszny deser. Pudding chia z białym jabłuszkiem i kokosową nutą. Osobiście uwielbiam pucharkowe desery na bazie chia. Pyszne, lekkie, proste w przygotowaniu. Dzisiejszy pudding postanowiłam wzbogacić o coś oryginalnego i niezwykle pysznego. Czy próbowaliście kiedyś musu jabłkowego na bazie białej czekolady z nutą cynamonu? Ja też wcześniej nie spotkałam się z takim połączeniem. Aż… spróbowałam wspaniałego Białego jabłuszka od Małe Szczęścia W tym smaku nie sposób się nie zakochać. Polecam też inne produkty od Kamila i Oli, którzy tworzą dla nas wspaniałe połączenia zamknięte w pięknych małych słoiczkach.

Małe szczęścia

Natura zakręcona w słoiczkach,

bez sztucznych dodatków i zagęszczaczy.

JEDYNIE WARZYWA I OWOCE W PRZYPRAWACH.

Małe Szczęścia – bo wszystko, co kochamy jest w naszych słoiczkach.

maleszczescia logo

 

Składniki:

*mus jabłkowy na bazie białej czekolady z nutą cynamonu

Przepis:

W miseczce mieszamy zimne mleko kokosowe z zimnym jogurtem, syropem klonowym i nasionami chia. Wkładamy na około 30 minut do lodówki, aby nasionka zaczęły pęcznieć. Dodajemy 3 czubate łyżeczki musu białe jabłuszko, niedbale mieszamy. Następnie przekładamy do pucharka, zostawiamy w lodówce aby nasz pudding nabrał pożądanej konsystencji (ja wolę mniej gęsty, odczekałam około 1 godzinę). Podajemy z dodatkową porcją musu nałożonego na wierzch puddingu. Opcjonalnie posypujemy całość kokosowymi chipsami.

Pudding chia z białym jabłuszkiem i kokosową nutą (2)

Smacznego

 

Print Friendly

Dodaj komentarz


*