Konkurs! Wygraj 1 z 3 porcelanowych kubków Katie Alice Indygo

Konkurs z Cook HomeMoi drodzy,

z okazji zbliżających się Świąt wraz z firmą Cook & Home www.cookandhome.pl chcielibyśmy zaprosić Was do udziału w konkursie. Produkty oferowane przez firmę Cook & Home, to rzeczy wyjątkowe, o wysokiej jakości i niepowtarzalne. Idealne zarówno jako element wyposażenia kuchni, jadalni, dekoracje salonu, jak i wspaniały prezent dla najbliższych i przyjaciół. Zachęcam Was do zapoznania się z całą ofertą Cook & Home www.cookandhome.pl. Dzięki uprzejmości firmy ktoś z Was już niedługo będzie mógł cieszyć się chwilą relaksu, wypić swoją ulubioną herbatę, kakao lub gorącą czekoladę w niepowtarzalnym, przepięknym porcelanowym kubku Katie Alice Indygo.

Uwaga! Dodatkowo mam niespodziankę dla wszystkich czytelników. Każdy może zakupić wspaniałe rzeczy z kolekcji Katie Alice Indigo z 20% rabatem – jest to najwyższej jakości porcelana angielska. Wystarczy w koszyku zakupowym wpisać kod SO20

 

Wracając do konkursu, zadanie jest naprawdę proste:

„Podziel się przepisem na świąteczne ciasteczka, które będą smakowały idealnie wraz z kubkiem gorącego kakao”

Odpowiedzi udziel w formie przepisu/opisu dania. Mile widziane będą zdjęcia, ale nie jest to warunek konieczny. Można zgłaszać przepisy na najróżniejsze ciasteczka.

Zachęcam do udziału w konkursie 🙂

 

Regulamin konkursu:

  1. Zadanie konkursowe: „Podziel się przepisem na świąteczne ciasteczka, które będą smakowały idealnie wraz z kubkiem gorącego kakao” Odpowiedzi udziel w formie przepisu/opisu dania. Mile widziane będą zdjęcia, ale nie jest to warunek konieczny. Można zgłaszać przepisy na najróżniejsze ciasteczka.
  2. Odpowiedzi należy umieszczać pod tym wpisem lub pod wpisem konkursowym na fanpag’u na Facebook. Każda odpowiedź musi być podpisana imieniem lub nickiem i mailem (podanie maila kontaktowego jest obowiązkowe w celu późniejszego kontaktu). 
  3. Zdjęcie można zamieścić pod postem konkursowym na fanpag’u na Facebook lub przesłać na mail: matleen@gazeta.pl. Zdjęcia zostaną umieszczone w specjalnej galerii konkursowej utworzonej na fanpag’u na Facebook.
  4. Każda osoba może udzielić maksymalnie 4 odpowiedzi. Każdą należy umieścić w osobnym komentarzu.
  5. Nagroda: 3 x porcelanowy kubek Katie Alice Indygo Wygrywają 3 osoby (jedna osoba może wygrać jedną nagrodę)
  6. Sponsorem nagród jest sklep Cook & Home Uwaga! Biorąc udział w konkursie polub fanpag sponsora
  7. Konkurs trwa od 05.11.2017 r. do 14.12.2017 r. (włącznie).
  8. Rozstrzygnięcie konkursu nastąpi do 3 dni po zakończeniu jego trwania. Zwycięzcy zostaną ogłoszeni w osobnym poście na blogu (informacja pojawi się również na fanpag’u na Facebook). Wyboru zwycięzców dokonam osobiście. Wybór jest ostateczny i nie podlega dyskusji.  
  9. Po ogłoszeniu wyników zwycięzcy proszeni są o podanie w ciągu 3 dni swoich danych niezbędnych do wysyłki nagrody  (imię, nazwisko, adres i telefon dla kuriera) na adres matleen@gazeta.pl. Jeśli wyłonione w konkursie osoby nie podadzą w terminie swoich danych do wysyłki, nagrodzona zostanie kolejna osoba.
    Dane te zostaną przekazane sponsorowi nagród w celu dokonania wysyłki. Nagrody będą wysyłane wyłącznie na terenie Polski.

*Dodatkowe informacje. Każdy uczestnik zwalnia serwis Facebook z odpowiedzialności za konkurs. Konkurs nie jest w żaden sposób sponsorowany, popierany, przeprowadzany przez serwis Facebook, ani z nim związany.

Zachęcam do udziału w konkursie

Print Friendly

4 comments

  1. Magdalena Drwal says:

    Orzechy, jogurty, owoce kolorowe
    To są produkty bardzo zdrowe.
    Dlatego użyję ich do zrobienia
    pysznych ciasteczek, rozkoszy podniebienia.
    Możecie mnie wyzwać wręcz od wariatki,
    lecz upiekłam sobie domowe płatki.
    Dwie szklanki mąki i pół kostki masła
    zagniotłam do uzyskania ładnego ciasta.
    Jogurtu wystarczy mała filiżanka,
    I nie zapomnijmy dodać bananka!
    A kiedy dodamy też tarte migdały,
    powstanie posiłek iście wspaniały!
    Z ciasta kuleczki należy uformować,
    by każdy mogł je z mlekiem spałaszować.
    W 180 stopniach cierpliwie pieczone
    po 10 minutach są już zrobione!
    Możecie je podjadać lub schować do słoika,
    lecz uwaga – taka pychota bardzo szybko znika! 🙂

  2. Busia says:

    Świąteczne popękane ciasteczka czekoladowe

    Składniki:
    – 1 szklanka gorzkiego kakao
    – 2 szklanki cukru
    – 1/2 szklanki) oleju roślinnego
    – 4 jajka
    – 2 łyżeczki aromatu waniliowego
    – 2 szklanki mąki pszennej
    – 2 łyżeczki proszku do pieczenia
    – 1/2 łyżeczki soli
    – 1/2 szklanki cukru pudru

    Przygotowanie:
    1.W średniej misce mieszam kakao z cukrem i olejem roślinnym. Dodaję jajka, a następnie wanilię. Mieszam mąkę z proszkiem do pieczenia i solą, a następnie dodaję do mieszanki z kakao.
    Przykrywam ciasto i przez 4 godziny chłodzę w lodówce .
    2. Nagrzewam piekarnik do temperatury 175°C. Wykładam papierem do pieczenia blachę, formuję z ciasta kulki o średnicy 2,5 cm za pomocą łyżki do lodów w rozmiarze 25 mm. Każdą kulkę osobno posypuję cukrem pudrem przed położeniem na przygotowaną blachę.
    3. Piekę w nagrzanym piekarniku około 12 minut. Pozostawiam na chwilę na blasze by ostygły, a następnie przekładam na metalowe podstawki.

  3. Aneta says:

    A ja uwielbiam wszystko co związane z owocami. Poniżej przepis na pyszniutkie scones czyli, angielskie „bułeczki”:

    Składniki:
    2 i 1/2 szklanki mąki pszennej
    1/4 szklanki cukru + 1 łyżka do posypania
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    3/4 łyżeczki soli
    120 g zimnego masła
    3/4 szklanki maślanki
    1 jajko
    ok. 6-8 dużych śliwek

    Nagrzej piekarnik do 220 stopni Celsjusza (grzanie góra-dół, bez termoobiegu). Przygotuj dużą blachę lub dwie mniejsze. Wyłóż je papierem do pieczenia.
    Mąkę wymieszaj z proszkiem do pieczenia, cukrem i solą.
    Masło pokrój w kostkę i dorzuć do sypkich składników. Utrzyj jak na kruszonkę, czyli aż powstaną spore okruszki.
    Maślankę wymieszaj z jajkiem i wlej do kruszonki. Zagnieć aż powstanie jednolite ciasto.
    Wszystko to możesz zrobić za pomocą robota lub malaksera, ale możesz również ręcznie.
    Ze śliwek wytnij pestkę i pokrój w drobną kostkę.
    Ciasto wyjmij na posypaną mąką stolnicę. Zrób większy placek. Posyp śliwkami i zagnieć 2-3 razy ciasto, żeby owoce znalazły się w cieście.
    Z ciasta uformuj gruby na 2 cm placek. Okrągłą foremką lub szklanką wycinaj scones i układaj na przygotowanej blasze. Zachowaj odstępy.
    Każdą bułeczkę posyp pozostałą łyżką cukru.
    Wstaw do nagrzanego piekarnika na ok. 15 min. Piecz aż scones lekko się zezłocą.
    Wyjmij na kratkę i chwilę przestudź. Najlepsze są podawane na ciepło.
    Możesz do nich podać serek mascarpone oraz ulubione dżemy lub konfitury.

  4. Katarzyna Wojda says:

    Cynamonowe serduszka i gwiazdki
    Składniki:
    2 białka
    12 dag cukru
    18 dag mielonych migdałów
    1 łyżeczka dobrej czekolady
    1 łyżeczka cynamonu
    12 dag cukru pudru
    Jedno białko ubić na sztywno. Powoli wsypywać cukier, ubijając jeszcze 6 min. Cynamon wymieszać z kakao. Wsypać do białka, wymieszać. Przygotowane ciasto przełożyć na posypany mąką kawałek pergaminu. Przykryć folią przezroczystą, rozwałkować na placek o grubości ok.5 mm. Foremkami do ciastek wyciąć serca i gwiazdki. Umieścić je na dwóch blachach wyłożonych papierem pergaminowym. Pozostałe białko ubić. dodać cukier puder, wymieszać. Przygotowaną masą posmarować serduszka. Piec 15-20 minut w temp.150 stopni. Po 5 min pieczenia ciasteczka przykryć.

Dodaj komentarz


*