Konkurs! Wygraj 1 z 3 porcelanowych kubków Katie Alice Indygo

Konkurs z Cook HomeMoi drodzy,

z okazji zbliżających się Świąt wraz z firmą Cook & Home www.cookandhome.pl chcielibyśmy zaprosić Was do udziału w konkursie. Produkty oferowane przez firmę Cook & Home, to rzeczy wyjątkowe, o wysokiej jakości i niepowtarzalne. Idealne zarówno jako element wyposażenia kuchni, jadalni, dekoracje salonu, jak i wspaniały prezent dla najbliższych i przyjaciół. Zachęcam Was do zapoznania się z całą ofertą Cook & Home www.cookandhome.pl. Dzięki uprzejmości firmy ktoś z Was już niedługo będzie mógł cieszyć się chwilą relaksu, wypić swoją ulubioną herbatę, kakao lub gorącą czekoladę w niepowtarzalnym, przepięknym porcelanowym kubku Katie Alice Indygo.

Uwaga! Dodatkowo mam niespodziankę dla wszystkich czytelników. Każdy może zakupić wspaniałe rzeczy z kolekcji Katie Alice Indigo z 20% rabatem – jest to najwyższej jakości porcelana angielska. Wystarczy w koszyku zakupowym wpisać kod SO20

 

Wracając do konkursu, zadanie jest naprawdę proste:

„Podziel się przepisem na świąteczne ciasteczka, które będą smakowały idealnie wraz z kubkiem gorącego kakao”

Odpowiedzi udziel w formie przepisu/opisu dania. Mile widziane będą zdjęcia, ale nie jest to warunek konieczny. Można zgłaszać przepisy na najróżniejsze ciasteczka.

Zachęcam do udziału w konkursie 🙂

 

Regulamin konkursu:

  1. Zadanie konkursowe: „Podziel się przepisem na świąteczne ciasteczka, które będą smakowały idealnie wraz z kubkiem gorącego kakao” Odpowiedzi udziel w formie przepisu/opisu dania. Mile widziane będą zdjęcia, ale nie jest to warunek konieczny. Można zgłaszać przepisy na najróżniejsze ciasteczka.
  2. Odpowiedzi należy umieszczać pod tym wpisem lub pod wpisem konkursowym na fanpag’u na Facebook. Każda odpowiedź musi być podpisana imieniem lub nickiem i mailem (podanie maila kontaktowego jest obowiązkowe w celu późniejszego kontaktu). 
  3. Zdjęcie można zamieścić pod postem konkursowym na fanpag’u na Facebook lub przesłać na mail: matleen@gazeta.pl. Zdjęcia zostaną umieszczone w specjalnej galerii konkursowej utworzonej na fanpag’u na Facebook.
  4. Każda osoba może udzielić maksymalnie 4 odpowiedzi. Każdą należy umieścić w osobnym komentarzu.
  5. Nagroda: 3 x porcelanowy kubek Katie Alice Indygo Wygrywają 3 osoby (jedna osoba może wygrać jedną nagrodę)
  6. Sponsorem nagród jest sklep Cook & Home Uwaga! Biorąc udział w konkursie polub fanpag sponsora
  7. Konkurs trwa od 05.11.2017 r. do 14.12.2017 r. (włącznie).
  8. Rozstrzygnięcie konkursu nastąpi do 3 dni po zakończeniu jego trwania. Zwycięzcy zostaną ogłoszeni w osobnym poście na blogu (informacja pojawi się również na fanpag’u na Facebook). Wyboru zwycięzców dokonam osobiście. Wybór jest ostateczny i nie podlega dyskusji.  
  9. Po ogłoszeniu wyników zwycięzcy proszeni są o podanie w ciągu 3 dni swoich danych niezbędnych do wysyłki nagrody  (imię, nazwisko, adres i telefon dla kuriera) na adres matleen@gazeta.pl. Jeśli wyłonione w konkursie osoby nie podadzą w terminie swoich danych do wysyłki, nagrodzona zostanie kolejna osoba.
    Dane te zostaną przekazane sponsorowi nagród w celu dokonania wysyłki. Nagrody będą wysyłane wyłącznie na terenie Polski.

*Dodatkowe informacje. Każdy uczestnik zwalnia serwis Facebook z odpowiedzialności za konkurs. Konkurs nie jest w żaden sposób sponsorowany, popierany, przeprowadzany przez serwis Facebook, ani z nim związany.

Zachęcam do udziału w konkursie

Print Friendly, PDF & Email

11 comments

  1. Magdalena Drwal says:

    Orzechy, jogurty, owoce kolorowe
    To są produkty bardzo zdrowe.
    Dlatego użyję ich do zrobienia
    pysznych ciasteczek, rozkoszy podniebienia.
    Możecie mnie wyzwać wręcz od wariatki,
    lecz upiekłam sobie domowe płatki.
    Dwie szklanki mąki i pół kostki masła
    zagniotłam do uzyskania ładnego ciasta.
    Jogurtu wystarczy mała filiżanka,
    I nie zapomnijmy dodać bananka!
    A kiedy dodamy też tarte migdały,
    powstanie posiłek iście wspaniały!
    Z ciasta kuleczki należy uformować,
    by każdy mogł je z mlekiem spałaszować.
    W 180 stopniach cierpliwie pieczone
    po 10 minutach są już zrobione!
    Możecie je podjadać lub schować do słoika,
    lecz uwaga – taka pychota bardzo szybko znika! 🙂

  2. Busia says:

    Świąteczne popękane ciasteczka czekoladowe

    Składniki:
    – 1 szklanka gorzkiego kakao
    – 2 szklanki cukru
    – 1/2 szklanki) oleju roślinnego
    – 4 jajka
    – 2 łyżeczki aromatu waniliowego
    – 2 szklanki mąki pszennej
    – 2 łyżeczki proszku do pieczenia
    – 1/2 łyżeczki soli
    – 1/2 szklanki cukru pudru

    Przygotowanie:
    1.W średniej misce mieszam kakao z cukrem i olejem roślinnym. Dodaję jajka, a następnie wanilię. Mieszam mąkę z proszkiem do pieczenia i solą, a następnie dodaję do mieszanki z kakao.
    Przykrywam ciasto i przez 4 godziny chłodzę w lodówce .
    2. Nagrzewam piekarnik do temperatury 175°C. Wykładam papierem do pieczenia blachę, formuję z ciasta kulki o średnicy 2,5 cm za pomocą łyżki do lodów w rozmiarze 25 mm. Każdą kulkę osobno posypuję cukrem pudrem przed położeniem na przygotowaną blachę.
    3. Piekę w nagrzanym piekarniku około 12 minut. Pozostawiam na chwilę na blasze by ostygły, a następnie przekładam na metalowe podstawki.

  3. Aneta says:

    A ja uwielbiam wszystko co związane z owocami. Poniżej przepis na pyszniutkie scones czyli, angielskie „bułeczki”:

    Składniki:
    2 i 1/2 szklanki mąki pszennej
    1/4 szklanki cukru + 1 łyżka do posypania
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    3/4 łyżeczki soli
    120 g zimnego masła
    3/4 szklanki maślanki
    1 jajko
    ok. 6-8 dużych śliwek

    Nagrzej piekarnik do 220 stopni Celsjusza (grzanie góra-dół, bez termoobiegu). Przygotuj dużą blachę lub dwie mniejsze. Wyłóż je papierem do pieczenia.
    Mąkę wymieszaj z proszkiem do pieczenia, cukrem i solą.
    Masło pokrój w kostkę i dorzuć do sypkich składników. Utrzyj jak na kruszonkę, czyli aż powstaną spore okruszki.
    Maślankę wymieszaj z jajkiem i wlej do kruszonki. Zagnieć aż powstanie jednolite ciasto.
    Wszystko to możesz zrobić za pomocą robota lub malaksera, ale możesz również ręcznie.
    Ze śliwek wytnij pestkę i pokrój w drobną kostkę.
    Ciasto wyjmij na posypaną mąką stolnicę. Zrób większy placek. Posyp śliwkami i zagnieć 2-3 razy ciasto, żeby owoce znalazły się w cieście.
    Z ciasta uformuj gruby na 2 cm placek. Okrągłą foremką lub szklanką wycinaj scones i układaj na przygotowanej blasze. Zachowaj odstępy.
    Każdą bułeczkę posyp pozostałą łyżką cukru.
    Wstaw do nagrzanego piekarnika na ok. 15 min. Piecz aż scones lekko się zezłocą.
    Wyjmij na kratkę i chwilę przestudź. Najlepsze są podawane na ciepło.
    Możesz do nich podać serek mascarpone oraz ulubione dżemy lub konfitury.

  4. Katarzyna Wojda says:

    Cynamonowe serduszka i gwiazdki
    Składniki:
    2 białka
    12 dag cukru
    18 dag mielonych migdałów
    1 łyżeczka dobrej czekolady
    1 łyżeczka cynamonu
    12 dag cukru pudru
    Jedno białko ubić na sztywno. Powoli wsypywać cukier, ubijając jeszcze 6 min. Cynamon wymieszać z kakao. Wsypać do białka, wymieszać. Przygotowane ciasto przełożyć na posypany mąką kawałek pergaminu. Przykryć folią przezroczystą, rozwałkować na placek o grubości ok.5 mm. Foremkami do ciastek wyciąć serca i gwiazdki. Umieścić je na dwóch blachach wyłożonych papierem pergaminowym. Pozostałe białko ubić. dodać cukier puder, wymieszać. Przygotowaną masą posmarować serduszka. Piec 15-20 minut w temp.150 stopni. Po 5 min pieczenia ciasteczka przykryć.

  5. Agnes says:

    Ciasteczka? A może pyszne i zdrowe babeczki bananowe? Robimy je z córkami (6 i 3,5) z każdej okazji (i bez okazji też). Polecam serdecznie!
    1 średnie jajko
    1/2 łyżeczki aromatu waniliowego
    55 g drobnego cukru trzcinowego
    1 duży dojrzały banan
    55 ml oleju słonecznikowego
    85 g mąki pełnoziarnistej
    1/2 łyżeczki sodu oczyszczonej
    1/4 łyżeczki cynamonu
    szczypta soli
    Miksujemy jajko z cukrem i aromatem waniliowym, dodajemy rozgniecionego widelcem banana i olej, a następnie przesianą mąkę z sodą, solą i cynamonem.
    Wlewamy masę do foremek „babeczkowych” na 2/3 wysokości i pieczemy ok. 25 minut w 180 stopniach.
    W wersji „bez bałaganu” na górze babeczek układam plaster banana i posypuję cukrem przed pieczeniem. W wersji z córkami (czyt. z bałaganem) lukrujemy babeczki po ich upieczeniu i dzieci zdobią je perełkami, serduszkami, mazakami spożywczymi i tym co wpadnie w ich słodkie rączki.
    Polecam na święta i nie tylko 🙂

  6. Magdalena Wojtanowicz says:

    Pierniczki i kakao
    to duet doskonały 😉
    nie ma jak zasiąść koło choinki
    wśród rodzinki
    i napić się kakłeczka z kubeczka
    i zajadać pierniczka 😉

    2 szklanki mąki
    3 łyżki miodu
    3/4 szklanki cukru
    50 g masła
    1 łyżeczka przyprawy do piernika
    1 łyżeczka sody oczyszczonej
    1 jajko

    Masło z miodem rozpuścić. Gdy przestygnie to przelewamy do suchych składników i wbijamy jajko. Wszystkie składniki łączymy ze sobą i wyrabiamy.
    Schładzamy 20 – 30 min. w lodówce.
    Po schłodzeniu rozwałkowujemy na grubość 3 – 5 mm.
    i wykrawamy dowolne kształty.
    Piekarnik nagrzewamy do temp.180 stopni, pierniczki wykładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i pieczemy ok.10 min. ( najlepiej około 7 – 8 min. sprawdzić czy zaczynają się rumienić od spodu – jak tak to wyjmujemy ) przed pieczeniem możemy słomką do picia zrobić otworki by móc je potem zawiesić. Po całkowitym przestudzeniu – zdobimy lukrem lub jak nam się tylko podoba.

    można dodać 2 łyżeczki kakao – będą o wiele ciemniejsze 🙂

  7. dorota54 says:

    PROSTE, KRUCHE CIASTECZKA ŚWIĄTECZNE

    Składniki:
    – 200 g mąki
    – 200 g masła
    – 100 g cukru pudru
    – żółtko
    – sól

    Do dekoracji:
    – jajko
    – orzechy
    – migdały
    – pestki dyni

    Przygotowanie:
    Mąkę przesiewamy, dodajemy szczyptę soli, cukier, żółtko i pokrojone na kawałki masła. Zagniatamy szybkie ciasto i wstawiamy na 30 min. do lodówki. Następnie ciasto wałkujemy na grubość 5 mm i wycinamy foremkami ciasteczka. Przed upieczeniem smarujemy je rozmąconym jajkiem, dekorujemy orzechami, migdałami i pestkami dyni. Pieczemy 10-20 min. w temp. 200 st.

  8. aleewa says:

    PIERNIKI ŚWIĄTECZNE – leżakowanie
    Składniki:
    cukier – ½ kg
    mąka pszenna – ok. 1,5 kg
    woda – ¼ szklanki
    kawa ziarnista – 1 szklanka zaparzonej kawy (2 łyżeczki kawy)
    margaryna KASIA z masłem/masło – 1 kostka 200 g
    miód sztuczny – 1 słoik ok. 300 g
    miód prawdziwy – ½ słoika o pojemności 250 g
    jajka – 4
    przyprawa do piernika – 2 torebki
    amoniak/soda – proporcja podobna jak proszku do pieczenia na daną ilość mąki.
    cynamon, gałka muszkatołowa, goździki (opcj.)

    Wykonanie:
    Upalić w garnku na małym gazie ¼ kg cukru. Mieszać.
    Gdy będzie brązowy, wlać ¼ szklanki wody i szklankę uprzednio zaparzonej ziarnistej kawy.
    Gotować, aż szkliwo się rozpuści.
    Kostkę tłuszczu (KASIA/ masło) rozpuścić w rondelku na małym ogniu, dodać do karmelu.
    Wlać słoiczek sztucznego miodu, miód prawdziwy, dodać cukier.
    Wymieszać.
    Wbić 4 jajka. Dodać 2 przyprawy do piernika (można dodać trochę cynamonu, gałki muszkatołowej, zmielonych goździków ).
    Amoniak/sodę rozpuścić w wodzie. Proporcja podobna jak proszku do pieczenia na daną ilość mąki: około 3 płaskie łyżeczki.
    Wsypać mąkę. Ciasto nie może być za twarde, ma się lekko ruszać.
    Miskę postawić w kuchni, przykryć ściereczką.
    Po 2 tygodniach rozwałkować, wykrawać foremkami pierniczki.
    Piec około 20 minut w 180 stopniach C.
    Zimne ozdabiać. Przechowywać w puszkach i słoikach, aby zmiękły.

  9. Edyta Hewelt says:

    Karciane mini szarlotki. Zapraszam do gry 🙂
    Składniki

    – 30 dag mąki krupczatki ,
    – 1 łyżeczka proszku do pieczenia,
    – 6 dag cukru pudru,
    – 20 dag masła,
    – 1 jajko
    – 1 słoik musu jabłkowego
    – cynamon.

    1.Mąkę, proszek do pieczenia oraz cukier puder dokładnie mieszamy. Następnie dodajemy miękkie masło i jajko. Zagniatamy gładkie ciasto, zawijamy je w folię i odstawiamy do lodówki na 1 godzinę.
    2. Ciasto rozwałkowujemy na grubość ok. 1 cm na podsypanej mąką stolnicy i wycinamy foremką prostokąty. Ciasteczka pieczemy przez ok. 5 min w temp. 180 stopni.
    3. Gdy ciasteczka przestygną, spodnią część „karty” smarujemy musem jabłkowym i przykrywamy górną częścią. Ciasteczka posypujemy cukrem pudrem i cynamonem.

  10. Edyta Hewelt says:

    Karciane mini szarlotki

    Składniki
    – 30 dag mąki krupczatki ,
    – 1 łyżeczka proszku do pieczenia,
    – 6 dag cukru pudru,
    – 20 dag masła,
    – 1 jajko
    – 1 słoik musu jabłkowego
    – cynamon.

    Sposób przygotowania przepisu:

    Karciane mini szarlotki

    1. Mąkę, proszek do pieczenia oraz cukier puder dokładnie mieszamy. Następnie dodajemy miękkie masło i jajko. Zagniatamy gładkie ciasto, zawijamy je w folię i odstawiamy do lodówki na 1 godzinę.
    2. Ciasto rozwałkowujemy na grubość ok. 1 cm na podsypanej mąką stolnicy i wycinamy foremką prostokąty. Ciasteczka pieczemy przez ok. 5 min w temp. 180 stopni.
    3. Gdy ciasteczka przestygną, spodnią część „karty” smarujemy musem jabłkowym i przykrywamy górną częścią. Ciasteczka posypujemy cukrem pudrem i cynamonem.

  11. Edyta Hewelt says:

    Poduszeczki ze śliwkami
    Składniki
    – 425g mąki pszennej
    – 200g masła
    – 150g śmietany lub waniliowego serka homogenizowanego
    – 2 łyżeczki cukru pudru
    – szczypta soli
    – śliwki węgierki

    1. Mąkę i cukier puder przesiewamy przez sitko. Dodajemy miękkie masło, śmietanę lub serek homogenizowany oraz szczyptę soli. Wszystkie składniki zagniatamy, zawijamy w folię i schładzamy w lodówce przez ok. 1h.
    2. Ciasto rozwałkowujemy na grubość ok. 1cm i wycinamy szklaną kółka. Na środek każdego z nich kładziemy połówkę śliwki i sklejamy tak jak pierogi, wykańczając ozdobnymi falbankami.
    3. Pieczemy w 180 oC przez ok. 15 minut. Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem.

Dodaj komentarz


*