Jogurtowy omlet z corn flakes i konfiturą jagodową

Jogurtowy omlet z corn flakes i konfiturą jagodową (1)Śniadanie, to podstawa dnia. W naszym śniadaniowym menu nie może zabraknąć płatków. Moje dzieci uwielbiają zaczynać dzień od miseczki swoich ulubionych płatków zanurzonych w ciepłym mleku… Ach te ich zadowolone buźki 😉 Osobiście płatki uwielbiam również podawać w mniej konwencjonalnych połączeniach. Dziś zapraszam Was na jedno z nich. Pyszny jogurtowy omlet z corn flakes i konfiturą jagodową. Idealny początek dnia. Syci i… smakuje 😀 Polecam spróbować 🙂

Jogurtowy omlet z corn flakes i konfiturą jagodową (2)

Składniki:

  • 2 łyżki mąki pszennej
  • 2 łyżki jogurtu
  • 2 jajka klasy M
  • 3 łyżki (z górką) płatków kukurydzianych Corn Flakes Klasyczne Lubella
  • 2 czubate łyżeczki oleju kokosowego
  • 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia
  • cukier puder (u mnie trzcinowy) do oprószenia omletu
  • niskosłodzona konfitura jagodowa

Przygotowanie:

Do miseczki wsypujemy mąkę z proszkiem do pieczenia, wbijamy 2 całe jajka, dodajemy jogurt (można również dodać łyżeczkę rozpuszczonego oleju kokosowego). Dokładnie mieszamy składniki. Na koniec dodajemy płatki kukurydziane Corn Flakes Klasyczne Lubella. Mieszamy składniki. Masę wylewamy na rozgrzaną małą patelnię z rozpuszczonym olejem kokosowym (u mnie czubata łyżeczka). Smażymy na mniejszym płomieniu pod przykryciem. Gdy omlet ładnie urośnie i zarumieni się od spodu obracamy go na drugą stronę i dosmażamy (już bez przykrycia).

Omlet ściągamy, kroimy na 4 części i podajemy lekko oprószony cukrem pudrem z porcją niskosłodzonej konfitury jagodowej.

Smacznego

#dzienzdrowegosniadania #odkryjcomozezboze #silazezboz #lubella #lubellacornflakes

SIŁA ZBÓŻ NA DZIEŃ DOBRY

Print Friendly

Dodaj komentarz


*