Zimowa kawa z piankami marshmallow

Zimowa kawa z piankami marshmallow Za oknami znów sypie śnieg, wrócił też mróz, dlatego dziś sięgam po jedną z moich ulubionych wersji kawy. Zimowa kawa z piankami marschmallow, to moja słodka odpowiedź na chłodne dni i popołudniowe zmęczenie. Taką kawą oczywiście możecie sobie również osłodzić poranek. Do tego szczypta rozgrzewającego cynamonu, czasem też zaszaleję z odrobiną ulubionego syropu do kawy i… dzień od razu wydaje się być lepszy. A na pewno smaczniejszy 😉

Ostatnio wiedziona dobrymi opiniami znajomych zajrzałam do sklepu We are the Coffee , gdzie czekała mnie nie jedna miła niespodzianka. Oprócz oczywistej – czyli dużego wyboru pysznej kawy, którą tak kochamy – ja, rodzina, przyjaciele… chętnych na kawę u mnie nigdy nie brakuje 😉 We are the Coffee zaskakuje (miło!) swoich klientów licznymi promocjami (wyprzedażami, rabatami), niespodziankami do zamówień i… losowaniem! W każdym miesiącu wśród zamówień powyżej 100 PLN losowany jest ekspres do Kapsułek typu Nespresso. Ciekawe czy mi się uda? 😉

A wracając do mojej zimowej kawy z piankami marshmallow… Pamiętajcie, że przepis (pomysł) jest nie jako wersją podstawową. Tu warto eksperymentować 😉 Moja koleżanka uwielbia słodkości, więc specjalnie dla niej zawsze na wierzchu pojawia się dodatkowo gęsty sos czekoladowy. To dopiero słodka bomba 😉 Ja wolę tą ciut mniej szaloną wersję 🙂 Ale wybór pozostawiam Wam. Miłego dnia moi drodzy.

Składniki: (na dwie porcje)

  • 2 porcje espresso – przygotowałam na bazie kawy Rene Bean Coffee Espresso
  • filiżanka mleka
  • kilka mini pianek marshmallow
  • dwie szczypty cynamonu
  • opcjonalnie: ulubiony syrop do kawy, sos czekoladowy

Przygotowanie:

Kawę przelewamy do dwóch filiżanek. Pamiętajcie o tym, żeby zostawić miejsce na mleko. Mleko podgrzewamy (ma być ciepłe) i spieniamy. Przekładamy na nasze espresso, na wierzch wykładamy nasze pianki i posypujemy je szczyptą cynamonu.

Wersja urozmaicona. Espresso mieszamy z ulubionym syropem (u mnie najczęściej Irish Cream) i dopiero nakładamy spienione mleko, pianki i szczyptę cynamonu. Całość można też polać sosem czekoladowym.

Smacznego

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

7 comments

Skomentuj Magdalena Anuluj pisanie odpowiedzi