Okres grypowy wciąż trwa. Dlatego dziś zapraszam Was na zielony koktajl na odporność (z jarmużem, kiwi i mandarynką) wzbogacony dodatkowo płatkami owsianymi. Możecie go serwować np. w formie drugiego śniadania. Mała i naturalna bomba witaminowa. Kiwi i mandarynka, to doskonałe źródło witaminy C. W niepozornym jarmużu również znajdziemy dużo tej witaminy oraz wiele innych cennych właściwości. Warto wzmacniać swój organizm korzystając z naturalnych produktów. Spróbujcie.
Składniki: (na 1 porcję)
- 1 kiwi
- 1 mniejsze jabłko (soczyste)
- garść jarmużu
- 4 mandarynki*
- 1 pełna łyżka płatków owsianych górskich (u mnie z eSłoneczko)
*jeśli wolicie mniej gęste koktajle to możecie dodać więcej mandarynek lub sam sok z tych owoców
Przygotowanie:
Do misy blendera z nożami przekładamy obrane i pokrojone w mniejsze kawałki jabłko i kiwi, dodajemy garść jarmużu, 4 mandarynki i pełną łyżkę płatków owsianych górskich. Całość miksujemy do uzyskania pożądanej konsystencji. Jeśli wolimy mniej gęste koktajle warto dodać więcej mandarynek lub sam sok z tych owoców.
Podajemy np. z grubą rurką.
Smacznego
Wygląda bardzo smacznie 🙂
Dziękuję 🙂
Uwielbiam takie koktajle – samo zdrowie!
Oj tak 🙂
No nie, a ja ostatnio wyrzuciłam jarmuż, bo mi padł, zamiast zrobić wcześniej taki koktajl.
😉 Ja zawsze wykorzystuję jarmuż do sałatek i koktajli (również resztki)