Dziś zapraszam Was na zdrowy deser imbirowo-jabłkowy. Uwielbiam takie miksowane desery ze zdrowych składników. Deser za sprawą syropu imbirowego wspaniale nadaje się na zimowe dni. Jak zapewne wiecie syrop imbirowy może okazać się pomocny w okresie przeziębień. Działanie imbiru jest powszechnie znane i cenione. Doskonale wspomaga on odporność organizmu. Warto więc sięgać po takie proste, zdrowe i pyszne deserki 🙂 Spróbujcie.
Składniki:
- 1/2 banana
- 4 pełne łyżki jogurtu naturalnego
- 2 łyżki syropu imbirowego (u mnie z dodatkiem cytryny)
- pół opakowania suszonych jabłek bez skórki Amkez
- łyżeczka ciemnego kakao
- kilka plasterków suszonego jabłka i małe listki mięty do dekoracji
Przygotowanie:
Do misy blendera z nożami przekładamy pół opakowania suszonych jabłek bez skórki, dodajemy pół obranego banana, syrop imbirowy i jogurt. Całość miksujemy do uzyskania pożądanej konsystencji.
Podajemy od razu posypując ciemnym kakao. Deser zdobimy suszonymi plasterkami jabłka i małymi listkami mięty.
Smacznego