Dziś zapraszam Was na pyszne i co najważniejsze zdrowe kuleczki musli (z daktylami i bananem). Naturalnie słodkie, idealne na deser. U nas w domu się je po prostu uwielbia. Szybko, zdrowo, naturalnie i smacznie – czegoż chcieć więcej 😉 Polecam i Wam.
Dziś do moich kuleczek dodałam pyszne morelowego musli, które dodatkowo wzbogaciło ich smak. Takie musli możecie nabyć w Radix-bis – producent, importer oraz dystrybutor szerokiej gamy produktów pochodzenia naturalnego. W szerokiej ofercie znajdziecie produkty z rolnictwa ekologicznego, o wysokiej wartości odżywczej oraz produkty bezcukrowe i bezglutenowe. Warto tam zajrzeć:
A teraz zapraszam Was na pyszny deser 🙂
Składniki:
- 5 łyżek morelowego musli – do nabyć w Radix-bis
- 5 świeżych daktyli
- 1/2 średniego banana
- ciemne kakao do obtoczenia kuleczek
Przygotowanie:
Do misy blendera z nożami wkładamy świeże daktyle bez pestek, dodajemy 5 łyżek musli i chwilę miksujemy (składniki powinny być ładnie rozdrobnione). Następnie dodajemy banana (najpierw mniejszy kawałek, w razie potrzeby później dodamy resztę), miksujemy. Z masy formujemy w dłoniach kulki – nie muszą być idealne, uformujemy je dokładnie obtaczając w kakao. Obtoczone w kakao kulki wkładamy do lodówki w celu schłodzenia.
Smacznego
Bardzo lubię takie kuleczki 🙂
Polecam 😀
Skusiłabym się na te pyszności.
Bardzo apetyczne!
Pozdrowionka! 🙂
🙂
Uwielbiam takie słodkości 🙂
😀
Pyszności 😉
😀